Tilaa
Testit

Esittelyssä Dufour 37 – Taitavasti sommiteltu hillitty yleispursi perheille

Dufour 37 tekee vaikutuksen läpikotaisen järkevällä suunnittelulla, jonka tuloksena on miellyttävän hillitty yleispursi perheille ja charterkäyttöön.

10.01.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

KuvaajaLudovic Fruchaud, Pasi Nuutinen

Ensimmäinen tiedettävä asia uudesta Dufour 37:stä on, että se on 34-jalkainen pursi. Vasta sitten sitä osaa verrata oikeaan viiteryhmään ja löytää sen parhaat avut.

Jalkamitat purjeveneiden mallinimissä ovat, kuten tunnettua, usein vain viitteellisiä. Tällä kertaa veistämö kuitenkin saattaa kokostatusta veneelle luodessaan johtaa asiakkaita väärään ajatteluun. Kyseessä ei ole markkinoiden halvin 37-jalkainen, vaan ehkä tilavin 34-jalkainen vene.

Päältä katsoen ja mittanauhalla varmistaenkin runko edustaa modernia nykylinjaa. Kiinteällä puomilla varustettu keula on pysty vesilinjan maksimoimiseksi. Varalaita on korkea ja nousee vielä hienoisesti ylös veneen keskivaiheilla. Noin vaaksan verran vesilinjan yläpuolella on koko pituudella laitataite. Näin saadaan sisälle asuintiloihin runsaasti volyymia.

Dufourin tapaan ikkunoita on paljon ja salonkiin tulvii luonnonvaloa. Pöydän mahtuu kiertämään väljästi mastonjalan keulan puolelta.

Omistajankajuutta keulassa avautuu pariovilla salonkiin. Tilaa on huimasti ja laitahyllyt harvinaisen suuret.

Väljyyttä kansilla

Dufour 37:n saa kolmena kansiversiona. Erot ovat heloituksen määrässä ja laadussa. Perusmalli Easy menee lähinnä vuokraveneiksi (noin 20% tuotannosta) ja siinä on vain yksi vinssi ruffin reunalla.

Ocean-versiossa jalukset ja trimmit vedetään 40ST-vinsseille ja vapauttajille avotilan laidoille.

Performancessa vinssit vaihtuvat tehokkaampiin 45ST:hin, peräharukseen ilmestyy kunnon säätötalja ja pedestaalien eteen turkille tulee levanki.

Alle 35-jalkaisia on pitkään pidetty tiloiltaan ”alempana keskiluokkana” ja vasta 40-jalkaa lähestyttäessä on puhuttu tilavista matkapursista. Uuden polven leveärunkoisten veneiden myötä, niin uuden Dufourin kuin muidenkin, on aika tuulettaa käsityksiä.

Tilojen puolesta Dufour 37 majoittaa pari perhettä tai 3–4 pariskuntaa vaivatta viikoksi tai pidempäänkin. Samalla vene on yhä niin pieni ja helposti käsiteltävä, ettei se tuota mitään vaikeuksia yhdelle pariskunnalle.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 1/2023.

Genualle ei ole kiskoa, vaan 3D-säätö ruffin päällä. Sivukannet ovat esteettömät ja varvasturvalliset kulkea.

Dufour 37

Hinta alk. 257 796 € (ALV 24%), testiveneen hinta 260 683 (ALV 0%)

Kokopituus 10,77 m, runkopituus 9,99 m, vesilinja 9,31 m, leveys 3,80 m

Paino syväys 1,90 m, uppouma 6 474 kg, kölipaino 1 860 kg

Purjeala 55,0/60,0 m²

Moottori Volvo Penta D1 18,8 hv/13,8 kW, CE-luokka A

Suunnittelu Felci Yacht Design

Valmistaja Dufour, Ranska

Maahantuoja Marisail, Kaarina, puh: 0400 742 741

 

Lue myös nämä

X