Tilaa
Jutut

Esittelyssä Almas 38P – Veneenkääntötemppu. Video: Näin vene lasketaan peräkärryltä veteen

Idea lähti veneen kääntämisestä talviteloille. Lopulta syntyi yhdistelmä, jossa on peräkärry, vene, kuomu, traileri ja alusta talvisäilytykseen.

09.09.2022

KirjoittajaTimo Kuukkanen

KuvaajaTimo Kuukkanen ja Jari Rannisto

Ylösalaisin olevan veneen keula nytkähtelee ylöspäin 15 sentin pykälin, kun Johan Lindholm pumppaa Almas-peräkärryyn integroidun hydraulipumpun varresta.

Puolen minuutin kuluttua kokka on kohti taivasta. Pari vetoa, ja loppu menee omalla painollaan. Vene laskeutuu veteen pehmeästi oikein päin.

Almas näyttää veneen kuljettamiseen valmistetulta peräkärryltä, mutta miten tuon arvaisi luokitella? Ei siihen osaa vastata yhdellä sanalla myöskään yhdistelmän keksijä Johan Lindholm, sillä tämä on ensimmäinen laatuaan. Siinä on peräkärryä, kuomua, venettä, säilytyspukkia ja traileria.

Yhdistelmä kosiskelee veneilijöitä tai kalastajia, joilla on tarve liikkua pienen veneen kanssa myös maanteillä. Trailerina tämä ei ole yleiskäyttöinen, vaan se sopii vain mukana tulevalle venetyypille.

Almaksen idea on yksinkertainen ja nerokas. Miksei kukaan ole tehnyt tätä aiemmin? No, sen tekniikka ja rakenne eivät ole ihan yksinkertaisia.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X