Testit

Hallberg-Rassy 44 – Isännän jahti

Porvarillinen charmi sen viehättävimmässä ja miellyttävimmin purjehdittavassa muodossa on Hallberg-Rassyn olemuksen ydintä. Molemmat toteutuvat oivallisesti uusimmassa mallissa.

26.05.2017

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaAnton Reenpää

Skagerrak aukeaa Göteborgin edestä suoraan Pohjanmerelle. Rullaan plotterin mittakaavaa suuremmaksi ja kurssimme osoittaa Skotlannin pohjoiskärkeen. Tuuli nousee parhaimmillaan 10 m/s asti, mutta onneksi se puhaltaa etelälounaasta; silti avomerta riittää nostamaan mainingit 2–3-metrisiksi.

Olemme valtamerikelpoisten matkapursien kotikentällä. Ehkä konseptia keskiavotilalla varustetusta, jykevästä ja ylellisestä purresta ei suorastaan ole keksitty Orustin saarella, mutta siellä se on hiottu huippuunsa. Veistämöistä tunnetuin on Hallberg-Rassy, ja sen uusimmalla, 44-jalkaisella mallilla, olemme aaltoja taltuttamassa.

Hyvin talttuvat, suorastaan erinomaisesti. Vene nousee kauniisti syvimmästäkin aallonpohjasta. Modernisti varsin pysty keularanka halkaisee aallon huipun roiskimatta. Kun harjan ylittää liian jyrkästi ja ajaa runkoa pidemmälti ilmaan, alas tullessa odottaa yllätys: pelottavan rysäyksen sijaan Hallberg-Rassy kertoo ohjaajalleen ajovirheestä vaimealla humauksella.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X