Tilaa
Uutiset

Erämessut Oulussa 19.-22.5.

02.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Pohjois-Suomen Erämessut

Metsästäjille, kalastajille, retkeilijöille ja luonnon ystäville suunnatuilla Pohjois-Suomen yhdeksänsillä Erämessuilla Oulussa 19.-22.5. riittää nähtävää, ostettavaa ja erilaisia tapahtumia. Messupaikka on Ouluhalli, Aktiivihalli ja laaja ulkoalue, jossa on mm. laaja veneosasto, jossa on veneitä vaaativillekin kulkijoille.

Isossa vesialtaassa esitellään kajakkiuutuuksia, kajakista pelastautumista, pelastusvälineitä käytännössä sekä kellurengas.

Lappi tuo messuille kokonaisen messualueen, joka ulkoalueella täyttää neljänneksen messukentästä. Osastolla Lapin yritykset tarjoavat tietoa matkailusta, ja mahdollisuuksista Lapissa, erityisesti kalastuksesta ja kalastusmatkailusta.

Perhoaltaassa paljastetaan perhokalastuksen salaisuuksia. Ouluun saapuu MM-kultaa voittanut englantilainen Hywel Mogan opastamaan ja näyttämään omia niksejään tässä jalossa lajissa. Oulun Seudun perhokalastajat tarjoavat myös oman asiantuntemuksensa messuvieraiden käyttöön.

Yleisöluennoilla pääsee perehtymään mm. haukien sielunelämään. Ouluhallin ohjelmalavalla kerrotaan mm. melontaretken varusteista sekä vesilläliikkujan välineistä. Vaellusvarusteista ja vaatetuksesta puhuu eräopas Kai Hyttinen.

Messut ovat kävelyetäisyydellä Oulun kaupungin keskustasta. Bussit tulevat lähelle ja pysäköintialue Huuhkajan puistosta on alle kilometrin matka messualueelle. Lentoasemakin on 13 km etäisyydellä ja rautatieasemalta on vain kilometrin kävelymatka.

Lisätietoja

 

 

Lue myös nämä

X