Tilaa
Uutiset

Ennätysmäärä purjeveneitä Pasilassa

24.01.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Vene 2010

Muutaman rauhallisen vuoden jälkeen Helsingin venenäyttelyn purjevenehallissa on taas tiedossa vilinää ja vilskettä.

Kaikista esillä olevista pursista yli kolmannes on uutuuksia, joita ei Venemessuilla ole aikaisemmin nähty ja näistä kahdeksan on esillä Suomessa ensi kertaa.

Purjevenelaiturilla on tänä vuonna näytillä 21 venettä. Vaikka iso osa esillä olevista purjeveneistä on matkapursia, löytyy messuilta myös purjehdusta aloittavalle useita vaihtoehtoja.

Esillä on myös valtamerikelpoisia matkapursia. Näistä kaunottarista kannattaa tutustua ainakin upeaan tanskalaiseen Xc 38:aan, joka on Suomessa ensimmäistä kertaa esillä. Samaan kokoluokkaan kuuluu Virossa valmistettu Saare 38, joka saa maailman ensi-iltansa Venemessuilla. Tätä venettä voi pitää lähes suomalaisena, sillä sen on suunnitellut porvoolainen Kamu Stråhlmann.

Kokeneille kilpapurjehtijoillekin riittää nähtävää. Pietarsaarelainen Finn Yachts esittelee ensimmäistä kertaa messuilla kaksi racer/cruiser-mallia, Finn Flyer 34:n ja 36:n. Veneissä on kaikki avomerikilpapursien herkut, mutta sisätilat sopivat hyvin myös matkapurjehdukseen.

Messujen suurin purjevene on tällä kertaa kroatialainen Salona 41.

Purjehduksen kuivatreeniä
pikkukippareille

Suomen Purjehdus ja Veneily ry tuo Venemessuille etenkin perheen pienimpiä puhuttelevan välineen purjehduksen kuivaharjoitteluun.

Sähkökäyttöinen simulaattori mahdollistaa purjehtimisen eri vaiheiden toistamisen sähköistä peräsintä käyttäen. Hauska ja havainnollistava Sailinmaker-purjehdussimulaattori on esillä ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa Helsingin Venemessuilla.

Simulaattorin tarjoaman kuivaharjoittelun lisäksi noin 3-10-vuotiaat pikkukipparit pääsevät ottamaan tuntumaa purjehtimiseen myös Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n lasten altaalla. Altaan optimistijolla on vakaa ja täysin varusteltu. Purjehtia altaassa ei varsinaisesti voi, vaan junioriohjaaja liikuttaa venettä ja on koko ajan turvallisesti läsnä.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osastolta saa myös tietoa lasten ja aikuisten purjehdus- ja veneilyharrastuksen aloittamisesta, eri luokista ja niiden ominaisuuksista.

Näyttely on avoinna 11.-20.2.2011.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X