Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Varaslähdöstä sisuuntunut Multala nousi 15:nneksi

04.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Open Europeans 2011/Inka Salmirinne

Purjehduksen avoimet EM-kilpailut jatkuivat Helsingissä maanantaina kolmen luokan voimin.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistui Laser Radial -luokkaan ja erityisesti Sari Multalaan, joka oli eilisten lähtöjen jälkeen vasta 20:s. Tänään tuli parannusta viisi pykälää, mutta enempäänkin olisi ollut aineksia.

Laser Radialit pääsivät purjehtimaan kaksi lähtöä suunnitellun aikataulun mukaisesti. Multala oli molemmissa erinomaisessa vireessä, mutta hän sortui ensimmäisessä startissa varaslähtöön. Vaikka Multala oli ykkösenä maalissa, tuloksena oli hylkäys ja romahdus 50:nneksi.

– Olen kyllä tosi pettynyt siihen varaslähtöön, joka oli ihan tarpeeton. Siinä oli liikaa hätäilyä, ja se kostautui. Olisi vain pitänyt olla kylmäpäisempi, Multala ruoti päivän ensimmäistä starttia.

Myös toisessa lähdössä Multala ylitti maalilinjan ensimmäisenä ja tällä kertaa sääntöjen puitteissa. Näin ollen hän harppasi kokonaistilanteessa neljän lähdön jälkeen 15:nneksi.

Tuula Tenkanen puolestaan purjehtii nyt 22:nneksi. Eilisen nopein suomalainen Ida Voutilainen ei tämän päivän tuulissa pysynyt kärjen vauhdissa: hän on kilpailussa 38:s. Pienikokoisen Voutilaisen paino ei riittänyt tasapainottamaan venettä maanantain kovassa tuulessa.

Laser Radial -luokan kärjestä löytyy tällä hetkellä Belgian Evi Van Acker.

Miesten Laser Standard -veneiden kilpailua johtaa Kroatian Milan Vujasinovic. Fredrik Westman on parhaana suomalaisena 21:s.

Star-luokan piikkipaikalla jatkavat Kreikan Emilios Papathanasiou ja Alexandros Dragoutsis. Suomalaiskaksikko Stefan Winqvist – Olle Tötterman on 15:ntena.

Samat kolme luokkaa kilpailevat jälleen huomenna alkaen kello 11.

Lisätietoja

Lähde: Kilpailun järjestäjä
Kuva: Open Europeans 2011/Inka Salmirinne
 

 

Lue myös nämä

X