Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Multala jahtaa kärkikymmenikköä

06.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Open Europeans 2011 

EM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona erittäin kevyissä tuulissa.

Purjehtijat joutuivat odottelemaan päivän ensimmäistä lähtöä vajaan tunnin lähes tyynessä.

Laser Radial -radalla kulta- ja hopeafleetit päästiin purjehtimaan pienten viivytysten vaivaamina, mutta ilman pitkiä odotteluja. Sari Multala onnistui ensimmäisessä lähdössä ollen viides. Sen sijaan toinen lähtö kaatui väärään reittivalintaan: tuloksena startin 33:s sija.

– Vaihtelevat tuuliolot ovat rassanneet hermoja, mutta toisaalta tällaista se on melkein aina. Lähdöt ovat olleet reiluja kaikille, täytyisi vain itse osata valita oikeat paikat radalla ja puristaa paras osaaminen irti, Multala sanoi.

Ennen kahta viimeistä karsintalähtöä Multala purjehtii 14:ntena. Paikka perjantain mitalikilpailuun on edelleen tyrkyllä.

– Jälkikäteen on helppo sanoa, missä meni pieleen. Huomenna minun pitää saada kaksi hyvää lähtöä, jotta pääsisin nousemaan kympin sakkiin, summasi Multala.

Laser Radial -luokkaa johtaa Belgian Evi Van Acker ennen Kiinan olympiapronssimitalisti Lijia Xuta. Kroatian Tina Mihelic on kolmantena.

Miehet laineilla auringonotossa

Laser Standard -luokassa neljäs kilpailupäivä oli hermoja raastava. Päivän ensimmäiset lähdöt purjehdittiin erittäin kevyissä tuulissa. Purjehtijat starttasivat toiseen lähtöön kahdesti, mutta tuulen tyyntyessä lähdöt jouduttiin ampumaan poikki.

– Tuttua touhua, vaan päästinpähän ottamaan kunnolla aurinkoa vesillä, naureskeli Suomen Pierre Collura saavuttuaan rantaan.

– Kokonaisuutena kisat ovat sujuneet hyvin, vaikka tänään ei mennytkään ihan nappiin, jatkoi Collura, joka purjehti päivän ainoassa lähdössään 31:nneksi. Kokonaistuloksissa hän on 26:s.

Seitsemän lähdön jälkeen Laser Standardin kilpailua johtaa Kroatian Tonc Stipanovic ennen Puolan Jonas Stelmaszykia ja Itävallan Andreas Geritzeriä.

Stareissa jännitys säilyy

Star-luokan kilpailu pysyy jännittävänä finaalipäivään saakka. Espanjan pari Fernando Echavarri ja Fernando Rodriguez Rivero nousi keskiviikon purjehdusten jälkeen kilpailun kärkeen ohi kreikkalaisten Emilos Papathanasioun ja Alexandros Dragoutsisin.

Eroa Starin kärkikaksikon välillä ennen mitalikilpailua on vain yksi piste. Finaali purjehditaan torstaina klo 12.00 aivan Hernesaaren rannan tuntumassa.

Lisätietoja (mm. reaaliaikainen GPS-seuranta)

 

Lue myös nämä

X