Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Lindgrenin veljekset 470-luokan 10:s

15.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Open Europeans 2011

Joonas ja Niklas Lindgren sijoittuivat miesten 470-luokan EM-mitalikilpailussa kymmenensiksi.

– Tänään lähdettiin hakemaan voittoa riskejä ottamalla. Valittiin vasen puoli, ja alussa kaikki näyttikin hyvältä. Sitten tuuli kääntyi eikä seuraavaa puuskaa koskaan tullut, eli turpaan otettiin, Lindgrenit kertasivat.

– Kun sitten vielä puomi osui merkkiin ja jouduttiin tekemään ylimääräinen kierros, tiedettiin, ettei enää ole mahdollisuuksia nousta. Mutta yritystä ei tosiaan puuttunut.

– Kaiken kaikkiaan nämä kisat olivat meille selkeä edistysaskel. Varsinkin kevyessä tuulessa purjehtiminen on parantunut paljon. Myös se oli hienoa, että pystyttiin ajamaan kotikisojen paineet huomioiden rennosti, veljekset kertoivat.

Helsingin EM-regatta on Lindgreneille välietappi matkalla kohti Lontoon olympialaisia. Tiiviissä harjoitusohjelmassa ei ole varaa pitkiin hengähdystaukoihin.

– Takana on rankka kausi. Nyt pidämme puolentoista viikon loman, jonka aikana ajattelimme näyttää jenkkikavereille vähän Suomea. Sitten alkaa valmistautuminen elokuun alun esikisoihin Weymouthissa.

Miesten avoimen 470-luokan ylivoimaiseen voittoon purjehtivat Australian Mathew Belcher ja Malcolm Page kokonaispisteillä 49. Kroatian Sime Fantela ja Igor Marenic jäivät hopealle 29 pisteen päähän. Pronssi meni Ison-Britannian Luke Patiencelle ja Stuart Bithellille.

Naisten 470-luokan Euroopan mestaruus merkittiin Tara Pachecolle ja Berta Betanzosille Espanjasta. Tanskan Henriette Koch ja Lene Sommer veivät hopeaa kahden pisteen erolla Brasilian Fernanda Oliveiraan ja Ana Luisa Barbachaniin.

Vapaaehtoisten voimannäyte

Yli kaksi viikkoa kestäneissä kilpailuissa mestaruuksista ehti kamppailla kahdeksan luokkaa.

Suomalaisittain kisat jäivät vaisuiksi Lindgrenien tuomaa valonpilkahdusta lukuun ottamatta. Laser Radial -veneellä mitellyt Sari Multala oli 14:s. Toinen mitalitoivo, Silja Lehtisen venekunta oli 8:s. Lauri Lehtisen ja Kalle Baskin kohtalona oli karvas 11. sija 49er-luokassa.

Sinivalkoisen menestyksen puutteesta huolimatta järjestäjillä on syytä hymyyn. Kilpailut saatiin vietyä taidokkaasti läpi myös silloin, kun olosuhteet muuttuivat nopeasti.

– Tuuli aiheutti välillä ongelmia, mutta se kuuluu asiaan näin pitkässä tapahtumassa. Kisojen sujuvuudesta pitää kiittää ennen kaikkea niitä satoja vapaaehtoisia, jotka ovat puurtaneet ahkerasti koko ajan. Ilman heitä tämä ei olisi ollut mahdollista, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kurt Lönnqvist.

Lönnqvistin mukaan purjehtijoilta on tullut runsaasti positiivista palautetta. Ainoastaan se kismittää hieman, ettei suuri yleisö löytänyt ainutlaatuista tapahtumaa.

– On sääli, että täällä Hernesaaressa ei nähty enempää katsojia. Open Europeansin kaltainen kilpailu on kuitenkin harvinaista herkkua Suomessa.

Lisätietoja

Lähde: Open Europeans 2011:n tiedotus
Kuva: Open Europeans 2011

Lue myös nämä

X