Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Lehtisen venekunta jatkaa EM-taistossa

01.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Kiti Westerback

Purjehduksen olympialuokkien avoimet Euroopan mestaruuskisat jatkuivat erinomaisissa purjehdusoloissa Helsingin Hernesaaressa.

Auringonpaisteinen ja hyvätuulinen päivä tarjosi mahdollisuuden Suomen Silja Lehtisen joukkueelle lunastaa paikka Match Racen finaalikierroksille.

Päivän kolmesta karsintalähdöstä Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff voittivat yhden ja hävisivät kaksi.

Neljällä voitollaan joukkue selviytyi neljännesfinaalien pudotusvaiheeseen viimeisenä eli kahdeksantena. Vastaan he saivat espanjalaisen Tamara Echegoyenin tiimin. Kahden purjehditun neljännesfinaalin jälkeen voitot ovat tasan 1-1 Lehtisen ja Echegoyenin välillä. Kolmella voitolla selviytyy kilpailun seuraavaan vaiheeseen.

Vaikka Lehtisen joukkue voitti tänään vain kaksi lähtöä, kehui Kanerva otteiden parantuneen huomattavasti eilisestä.

– Paljon parempi päivä oli tänään, eilen moni virhe meni ihan hölmöilyn piikkiin. Voittoja ei ole paljon, joten täytyy iloita niistä kaikista, Kanerva tiivisti tilanteen päivän lähtöjen jälkeen.

Kahden päivän jälkeen tiimin otteista on näkynyt, ettei kaikki ole aivan kohdallaan.

– Ei oikeastaan mitään yksittäistä, vaan jännitystä, painetta ja vaikeita olosuhteita. Ei tää helppoa ole ollut, sanoi Wulff, joka arvioi kotikisojen olevan yksi syy pieneen hermoiluun.

Muissa neljännesfinaalipareissa Hollannin Mandi Mulder johtaa vastustajaansa Australian Olivia Pricea 2-0, Venäjän Jekaterina Skudina Portugalin Rita Goncalvesia 2-0 ja Ranskan Anne-Claire Le Berre Espanjan Silvia Roca Mataa 2-0.

Lauantaina kilpailut jatkuvat Match Racen neljännesfinaaleilla klo 10 alkaen jatkuen niin pitkälle, että finaalipurjehtijat ovat selvillä.

Star-luokan purjehtijat aloittavat kilpailu-urakkansa omalla E-radallaan klo 11.

Lisätietoja

Lähde: Kilpailun järjestäjä
Kuva: Kiti Westerback
 

Lue myös nämä

X