Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Lehtinen ja Bask jäivät täpärästi mitalikilpailusta

13.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Team Fazerin Sininen

Suomalaispari Lauri Lehtinen-Kalle Bask pitivät jännitystä yllä loppuun saakka.

He purjehtivat keskiviikon ensimmäisessä kultaryhmän purjehduksessa 9:nneksi, joka nosti heidät 11:nneksi kokonaiskilpailussa. Kun sitten päivän toinen purjehdus peruutettiin aikapulan vuoksi, valtasi suomalaisleirin pettymys. Kolmas peräkkäinen arvokisojen 11. sija ei Lehtistä ja Baskia miellyttänyt.

– Finaalipurjehdusten eka päivä oli meiltä heikko – siinä se hävittiin, kiteytti tilanteen kippari Lehtinen.

– Jossittelu on ihan turhaa, tästä mennään eteenpäin. Kunnon analyysin paikka tulee pienen hengähdyksen jälkeen, jatkoi Kalle Bask.

Maittain laskettuna Suomi oli neljäyseissä 7:s. EM-kilpailut ovat osa Suomen sisäistä karsintaa Lontoon olympialaisiin. Siinä mielessä Lehtinen ja Bask voivatkin olla tyytyväisiä, sillä he olivat selvästi luokkansa parhaat suomalaiset. Viime päivien kultafleetteihin eli 25 parhaan joukkoon ei muita sinivalkoisia mahtunut.

Varaslähtöjen sävyttämä mitalikilpailu

49er-luokan finaali tarjosi jännitystä alusta loppuun. Kolme venekuntaa palasi heti alussa takaisin lähtölinjalle hyvittämään vilppilähdön. Mitalikilpailun päätteeksi selvisi, että myös ensimmäisenä maalilinjan ylittänyt venekunta, Iso-Britannian John Pink ja Richard Peacock, oli varastanut. Heidän finaalisuorituksensa hylättiin.

Avoimien mestaruuskilpailujen voittajaksi kruunattiin Australian Nathan Outterridge ja Iain Jensen. Kaksikko purjehti vakuuttavasti mitalikilpailussa kolmanneksi, vaikka heidän venekuntansa oli yksi kolmesta lähdössä palaamaan joutuneista tiimeistä.

– Purjehdimme kokonaisuudessaan hyvin. Helsinki tarjosi vaihtelevat olosuhteet, ja onnistuimme tasaisen vahvasti erilaisissa keleissä. Olimme myös hiukan onnekkaita finaalissa, voittajat kertoivat.

– Nyt suuntaamme takaisin Australiaan harjoittelemaan pariksi viikoksi, ja sitten ovat vuorossa testikilpailut Weymouthissa. MM-kotikisat ja edustuskelpoisuuden saaminen olympialaisiin ovat seuraavia suuria tavoitteita.

Iso-Britannian Dylan Fletcher ja Alain Sign ylsivät 49er-luokassa hopealle. Myös he käväisivät mitalikilpailussa vilppistartin vuoksi uudelleen lähtölinjalla. Pronssia pokkasivat Tanskan Emil ja Simon Toft Nielsen.

Nirkko ulkona mitaleilta,
Lindgreneille vielä kaikki mahdollista

Torstaina Hernesaaren edustalla käydään Finnjollien mitalikilpailu alkaen klo 12. Tapio Nirkko purjehtii sijalla 18, eikä häntä nähdä kymmenen kärjen kohtaamisessa.

Open Europeans 2011 kestää perjantaihin saakka, jolloin vuorossa ovat 470-luokan mitalikilpailut. Miesten puolella Joonas ja Niklas Lindgren ovat keskiviikon jälkeen hienosti 13:ntena ainoastaan viiden pisteen päässä 470-luokan viimeisestä mitalikilpailupaikasta.

Lisätietoja (mm. täydelliset tulokset ja reaaliaikainen GPS-seuranta)

Lähde: Team Fazerin Sinisen ja Open Europeans 2011:n tiedotus
Kuva:
Team Fazerin Sininen

Lue myös nämä

X