Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Lehtinen-Bask taistelee 49er-luokan kärkisijoista

09.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Team Fazerin Sininen

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask ovat erinomaisessa vauhdissa 49er-luokan EM-regatassa Helsingissä.

Team Fazerin Sinisen ensimmäisen päivän tasainen sarja (5:s, 6:s, 7:s) sai hyvää jatkoa lauantain kolmessa purjehduksessa.

Ensimmäistä suomalaispari johti näytöstyyliin aina viimeiselle kääntömerkille asti. Tuolloin myötätuulipurjeen nostin jumiutui niin pahasti, että takaa tullut ranskalaisvene kuroi pitkän eron umpeen ja vei voiton kuuden sekunnin erolla. Toinen sija kelpasi sekin Lehtiselle ja Baskille, jotka purjehtivat päivän muissa lähdöissä 5:nneksi ja 4:nneksi, joten he jatkavat kolmanteen päivään neljäntenä.

Kippari Lehtinen oli tyytyväinen päivän antiin.

– Startit olivat loistavia ja vauhti erinomainen. Meillä oli vähän teknisiä ongelmia pitkin päivää, mutta niistäkin selvittiin ilman että vauhti juurikaan kärsi. Fiilis on rento ja purjehdus maistuu erinomaiselle. Kallen kanssa yhteispeli toimii hienosti.

Neljäysien EM-urakka jatkuu sunnuntaina kolmella startilla ja maanantaina jatketaan kulta- ja hopearyhmissä.

Suomalaisten tavoitteena on jatkaa tasaista sarjaa ja mennä jatkoon mahdollisimman puhtaalla pelillä.

– Toden teolla kisa alkaa vasta maanantaina, mutta on tärkeätä saada hyvästä rytmistä kiinni jo alkuvaiheessa, jatkoi Kalle Bask avauspäivien analyysiä.

– Nyt on itseluottamus kohdallaan ja venevauhti sitä luokkaa, että paineet on siirretty ihan muualle. Nukutaan nyt kuitenkin välillä.

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Team Fazerin Sinisen tiedotus

Lue myös nämä

X