Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Lehtinen-Bask mitalipurjehduksiin?

12.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Open Europeans 2011

Tiistaina EM-vesillä ei enää kärsitty tuulen puutteesta, vaan tarjolla oli vaihtelevaa ja puuskittaista tuulta.

49er-luokassa nopeudet olivat huikeita.

– Maan yli puhaltaneen tuulen lukeminen oli erittäin vaikeaa, tilanteet tulivat ja menivät niin nopeasti, että reagoiminen oli haastavaa. Oikeaa reittiä ei tahtonut löytyä ja joka puuska oli erilainen, pohdiskeli päivän kulkua parhaan suomalaisvenekunnan kippari, Lauri Lehtinen.

– Starttien merkitystä on korostettu joka vaiheessa ja lyhyillä radoilla se tietysti onkin niin. Mutta päivän luonteesta kertoo jotain sekin, että paras tulos (5.) tuli selvästi huonoimmalla startilla, naureskeli puolestaan Kalle Bask.

– Tyylipisteitä ei ole jaossa ja kaikki kärkisijoitukset ovat kullan arvoisia. Huomenna niitä tarvitaan pari lisää, Bask jatkoi.

Neljäysien urakka päättyy keskiviikkona. Kultaryhmä purjehtii kaksi lähtöä aamulla ja iltapäivällä on kymmenen parhaan venekunnan mitalipurjehduksen vuoro.

– Mitalikisapaikka on vielä otettavissa. Meidän täytyy ajaa huomenna todella hyvin ja muiden pitää ehkä vähän epäonnistua, Lehtinen ja Bask lausahtivat yhteen ääneen.

Suomalaisvenekunta Lehtinen-Bask on ennen keskiviikkoa 12:s ja eroa kymmenentenä majailevaan tanskalaiskaksikkoon Andersen-Thorsell on seitsemän pistettä. Tiistaina suomalaiset purjehtivat tanskalaisia paremmin, suomalaisten sarja päivän purjehduksissa oli 11-14-20-5.

49er-luokan kärkipaikkaa ennen viimeisen päivän purjehduksia pitävät Australian Nathan Outteridge ja Iain Jensen. Niskaan hengittää brittikaksikko Dylan Fletcher-Alain Sign ja kolmanneksi on noussut tiistaina vahvasti purjehtinut espanjalainen veljespari Federico ja Arturo Alonso.

Lindgrenit jatkoivat loistavin ottein 470-luokassa

Suomalaispari Joonas ja Niklas Lindgren jatkoi tänään hyvää purjehdusta EM-regatassa. Lindgrenit purjehtivat 6:nneksi ja 19:nneksi ja ovat kahdeksan lähdön jälkeen 14:s.

– Tänään oli aika vaihteleva keli, mutta saatiin kerrankin vähän tuulta. Kokonaisuus on mennyt tosi hyvin, varsinkin kun ennen kisaa ei hirveästi ollut odotuksia menestyksen suhteen, kertoivat Joonas ja Niklas Lindgren.

Kilpailulähtöjä ennen perjantain mitalipurjehdusta on vielä jäljellä ja onnistuessaan veljekset nousevat hyvinkin kymmenen parhaan joukkoon. Kultaryhmässä kahden finaalisarjan lähdön jälkeen kaksikolla on matkaa kymmenenteen sijaan 11 pistettä.

– Tässä on vielä monta starttia jäljellä. Yritetään hakea mahdollisimman tasaista sarjaa ilman isoja riskejä ja edetä sitä kautta kympin sakkiin mitalikilpailuun, kaksikko jatkoi.

Nirkon tulokset heikkenivät

Finnjollat pääsivät purjehtimaan kolme lähtöä. Tapio Nirkon käyrä oli tämän päivän lähdöissä hieman laskeva. Päivä alkoi hienoilla 7. ja 11. sijoilla, mutta viimeinen 24. ei nostanut Nirkon osakkeita. Kokonaistuloksissa Nirkko pysyy edelleen suhteellisen hyvissä asemissa 16:ntenä.

Finnjollaluokkaa johtaa edelleen Kroatian Ivan Gaspic ennen brittipurjehtijoita Giles Scottia ja Andrew Millsiä.

Keskiviikkona 49er-luokka aloittaa kahdella finaalisarjan lähdöllä klo 10. Mitalikilpailu kymmenen parhaan kesken purjehditaan klo 14 alkaen aivan Hernesaaren rannan tuntumassa.

Finnjollat aloittavat kilpailut ulkomerellä klo 11 ja 470-luokka omalla radallaan klo 12 alkaen.

Lisätietoja

Lähde: Team Fazerin Sinisen ja Open Europeans 2011:n tiedotus
Kuva: 
 Open Europeans 2011:n tiedotus

Lue myös nämä

X