Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Komea kiri siivitti Lindgrenit mitalikilpailuun

14.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Open Europeans 2011/Tani Simberg

Joonas ja Niklas Lindgren voittivat päivän ainoan lähtönsä torstaina Helsingin EM-regatan 470-luokassa.

Ykköstila nosti veljekset kokonaistuloksissa kymmenenneksi. Tämä tarkoittaa sitä, että heidät nähdään perjantain mitalikilpailussa.

– Tuntuu pirun hyvältä! Tämä on tärkeä askel eteenpäin, kun päästään mitalilähtöön ensimmäistä kertaa, kaksikko iloitsi.

– Tehtiin vielä ennen starttia muutoksia välineisiin, mutta silti pidettiin pää kylmänä. Alussa oltiin tosin vähän epävarmoja laidan valinnan suhteen. Oikea puoli osoittautui kuitenkin hyväksi, ja oli tosi upeaa olla ylämerkillä ensimmäisinä.

Lindgrenit hallitsivat hermonsa ja pitivät johtoasemansa maaliin saakka. Viimeinen mitalikilpailupaikka heltisi lopulta yhdeksän pisteen turvin.

Palkintokorokkeelle Lindgrenit eivät enää voi yltää, mutta muutaman pykälän harppaus on täysin mahdollinen. Näin ollen Joonas ja Niklas Lindgren saattavat nousta EM-kilpailujen parhaiksi suomalaisiksi: Silja Lehtisen venekunta oli match racessa kahdeksas.

– Huomenna lähdetään nauttimaan. Riittää, että hallitsemme veneen ja omat manööverimme. Jo kokemuksen saaminen tekee seuraavasta kerrasta helpomman; voittamaan oppii vain voittamalla, Lindgrenit pohtivat.

Open Europeans Helsinki 2011 päättyy 470-luokan mitalikilpailuihin. Ne käydään Hernesaaren edustalla alkaen miesten lähdöllä kello 12. Naiset ovat vuorossa kello 13.

Briteille kaksi mitalia Finnjollista

Torstain ainoassa mitalikilpailussa ratkottiin Finnjollien Euroopan mestaruudet. Kultaa voitti Iso-Britannian Giles Scott, joka oli nopein myös finaalilähdössä.

– Olen erittäin tyytyväinen, tämä on ollut todella mainio viikko. Pärjäsin vaihtelevassa tuulessa hyvin, Scott jutteli.

Seuraavaksi hän aikoo pitää pienen tauon, minkä jälkeen alkaa valmistautuminen MM-kisoihin. Ensi vuonna pidettävät olympialaiset ovat päätavoite.

– Pelkästään paikan saavuttaminen on suuri haaste. Finnjollien taso Isossa-Britanniassa on äärimmäisen kova, sanoi Scott.

Isoon-Britanniaan lähti Hernesaaresta toinenkin mitali, kun Andrew Mills purjehti pronssille. Hopealle kiilasi Kroatian Ivan Kljakovic Gaspic.

Myös kärkikymmenikön ulkopuolelle jääneiden Finnjollien piti alun perin kilpailla torstaina, mutta temppuileva tuuli piti Tapio Nirkon ja kumppanit maissa. Nirkon sijoitus oli aiempien päivien perusteella 18:s.

– Ei tätä kannata liikaa harmitella, täytyy ruveta katsomaan eteenpäin. Isoin tavoite on luonnollisesti olympialaisissa, mutta sitä ennen on vielä paljon kilpailuja ja harjoittelua edessä, Nirkko kertoi.

Lisätietoja (mm. täydelliset tulokset ja reaaliaikainen GPS-seuranta)

Lähde: Open Europeans 2011:n tiedotus
Kuva: Open Europeans 2011/Tani Simberg

 

 

Lue myös nämä

X