Tilaa
Uutiset

Elan E6 – Sporttinen lippulaiva

30.03.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Elan sai kauden uutuutensa vesille jo maaliskuun puolivälissä. Urheilullisten matkapursien malliston suurin vene E6 käy senttimetrikisaa veistämön lippulaivan asemasta ylellisemmän GT6:n kanssa: kokonaispituudet ovat 15,30 ja 15,20 metriä, mutta runkomitat 14,10 ja 14,32 m.

Pääsuunnittelija on edelleen brittiläinen Rob Humphreys Design. Rungossa on moderniin tapaan täyspitkät palteet, joilla saadaan yhdistettyä solakan vesilinjan herkkä kulku kevyessä kelissä kovalla tuulella tarvittavaan muotojäykkyyteen. Peräti 23,26 metrin korkuinen masto menee avomerityyliin kannen läpi ja on saatavilla myös hiilikuituisena. Luovipurjeiksi tarjotaan fokkaa ja genuaa, jotka jalustuvat sivukannen kiskoille. 19/20-rikissä isopurje on normaalihuippuinen ja vakiona tulee hiilikuituinen keulapuomi codea ja genaakkeria varten.

Elan E6 tulee vakiona kolmella vinssiparilla: ruffin päällä, avotilan puolivälissä ja rattien edessä pitkän levangin kohdalla. Täyden miehistön kisapurjehduksella avotilan pöydän voi irrottaa pois tieltä.

Muotoilusta on vastannut Pininfarina. Ensimmäisten kuvien perusteella kyse on ennen kaikkea tyylin hionnasta ja maukkaista yksityiskohdista, sisustuksen perusjärjestely on perinteinen. Perässä on kaksi kajuuttaa, keulassa yksi tai kaksi, salonki sijoittuu päälaipion luokse U-sohvaryhmineen ja L-pentteri sekä päätoiletti portaikon luokse.

Veneen pituuden ja 4,49 m leveyden huomioiden voi luottaa, että ainakaan ahtaudesta ei Elanissa tarvitse kärsiä.

Lisätiedot Elan Yachts

Elan E6

Lue myös nämä

X