Tilaa
Jutut

Elan E6 – Pininfarinan pursi

21.09.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Edellisen uutuutensa (GT6) muotoilussa Elan käytti Porschen suunnittelijoita, nyt on autotehtaista vuorossa Pininfarina. Elan E6 tuodaan yleisön nähtäville tammikuussa Düsseldorfissa, mutta luonnoksia julkistettiin jo Cannesin näyttelyssä.

Uusi 47-jalkainen vene tulee sporttisen E-sarjan suurimmaksi. Päälinjat on vetänyt jälleen Humphreys Yacht Design ja kädenjälki on tuttua: Imocamaisen leveässä perässä on selkeät laitataitteet, hoikan kölin päässä on pitkä torpedo ja peräsimet ovat laidoilla kaukana toisistaan. Veneestä luvataan markkinoiden nopein, kevein ja jäykin täyskalustettu sarjavalmisteinen pursi kokoluokassaan. Mutta kalustettu siis, eikä raaseri.

Kannen järjestely viittaa aktiiviseen purjehdukseen. Nostimet ja trimmit ovat ruffin reunalla, päävinssit avotilan etuosassa laidoilla ja isojalukset tulevat täysmittaisen levangin tasalle pedestaalien eteen. Avotilan pöytä ja avoimeen perään asennettavat varasto/grilliyksiköt ovat lisävarusteita sille, jolle miehistön liikkuvuus ei ole niin tärkeää.

Masto seisoo kölin päällä ja nousee 23,26 metriin merenpinnasta. Keulassa on kapea ja korkea fokka, isopurjetta kasvattaa melkein ohjaamon päälle ulottuva puomi. Purjeala luovilla on 122,27 m² ja genaakkeri 201,7 m². Mukavia lukemia 11 250 kg uppoamaan nähden.

Sisällä pentteri ja toiletti ovat tavanomaisesti portaikon vastapuolilla ja niiden keulanpuolella salongissa U- ja suora sohva laidoilla, välissään suuri klaffipöytä. Perässä on aina kaksi kajuuttaa, mutta keulan osalta voi valita kahdesta vaihtoehdosta. Omistajankajuutta on joko valtaisa sviitti tai kohtuullisemman kokoisena jakaa päälaipion keulanpuoleisen tilan yhdessä kerrospedillä varustetun laitakajuutan kanssa. Kummassakin tapauksessa keulaan sijoittuu veneen toinen toiletti.

Verottomaksi lähtöhinnaksi veistämö ilmoittaa 379 900 €.

Lisätiedot Elan Yachts

Lue myös nämä

X