Tilaa
Koepurjehdus

Arkistovideo: Elan 350 RP – Täydellistä hallintaa

Genaakkeri laahaa vettä, samalla kun tilanne on täysin perämiehen hallinnassa. Elan 350 RP:n salaisuus on kaksi peräsinlapaa.

30.12.2019

KirjoittajaKari Wilén

KuvaajaJarmo Wright/Otavamedia

Elan 350:ssä on kaksi rattia ja peräsinlapaa sekä perästä erittäin leveä ja laakea runko, jonka laidoissa on pitkät taitteet. Levein kohta on pitkällä takana, ja siitä taaksepäin runko kapenee vain parikymmentä senttiä. Suunnittelijan mukaan taite auttaa kovassa sivumyötäisessä vanaveden irtoamista rungosta ja lisää vakavuutta, koska vesilinja on takaa tavallista leveämpi.

Testipäiväksi lokakuun alussa osui syksyn paras purjehduskeli, aurinkoa ja 6-7 m/s lounaistuuli. Elan tuntui kulkevan parhaiten vähän kallistuneena, kylkivekki vedessä. Parhaat puolet tulivat esiin, kun nostimme kurssia sivutuuleen. Reippaassa kyydissä perämiehellä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia hallita tilannetta.

Elan 350 on vene purjehtijalle, joka etsii uusia haasteita ja hurjaa avotuulivauhtia. Sen käsiteltävyys myötätulessa on ilmiömäinen. Sisätilat tarjoavat kohtuutasoista asumista matkapurjehtijalle.

Lue koepurjehdus Vene-lehdestä 12/2012

Tekniset tiedot

Pituus
Leveys
Syväys
Paino
Isopurje
CE-luokitus
Hinta
Koepurjehdusveneen apumoottori
Suunnittelija
10,60 m
3,50 m
2,35 m
4 700 kg
39,7 m&³2;
A (valtameri)
vakiovarustein 177 108 euroa
Volvo Penta D1-30, 29 hv
Humphreys Yacht Design

Lue myös nämä

X