Tilaa
Uutiset

Eipä tullut uutta ennätystä

29.03.2011

KirjoittajaKari Wilén

Thomas Coville

Tammikuun lopulla Thomas Coville lähti Brestistä yrittämään yksinpurjehdusennätystä maailman ympäri. Tavoitteena on alittaa Francis Joyonin tammikuussa 2008 tekemä ennätys 57 vuorokautta, 13 tuntia, 34 minuuttia ja 6 sekuntia, joka on vain vajaat kymmenen vuorokautta hitaampi kuin täysin miehitetyillä aluksilla.

Covillella on käytössään sama, 32-metrinen trimaraani Sodebo, jolla hän 2008-09 yritti samaa ennätystä. Silloin hän myöhästyi pari vuorokautta. Sen jälkeen Coville oli Franck Cammasin miehistössä Groupamalla tekemässä voimassa olevan absoluuttisen Jules Verne -ennätyksen.

Sodebo

Sodebo pääsi lähtemään hyvään sääikkunaan, jossa ennusteet lupasivat kovia myötäisiä kohti päiväntasaajaa. Coville oli melkein kaataa trimaraaninsa lähdössä, mutta Kap Verden kohdalla hän oli Joyonin matkaan verrattuna yli 100 mpk edellä.

Päiväntasaajan kohdalla alkoivat sääolot pettää ja Joyonin Idec-alus painui virtuaalikisassa ohi. Sodebo joutui Brasilian rannikolla taistelemaan keveitä tuulia vastaan ja on tätä kirjoitettaessa ohittanut Azorit. Ennätysaika meni umpeen vajaat kaksi vuorokautta sitten.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X