Tilaa
Uutiset

Ehdota Vuoden veneilytekoa

20.10.2010

KirjoittajaPasi Nuutinen

Nisse Häggblom 

Veneilykauden päätteeksi etsitään jälleen esimerkillistä tekoa, toimintaa tai henkilöä, joka omalla toiminnallaan veneilyssä kannustaa kaikkia muita vesilläliikkujia parempaan veneilykulttuuriin ja sujuvaan yhteispeliin vesillä.

Vuoden Veneilyteko -tunnustuksen on perustanut Veneilytoimittajat ry – Båtjournalisterna rf, johon kuuluu noin 90 veneilystä ja merenkulusta ammatikseen kirjoittavaa journalistia.

Tunnustuksella voidaan palkita yksityinen henkilö, yritys, asia tai tapahtuma, joka saattaa olla paikallinenkin ilmiö. Tärkein valintaperuste on kuitenkin se, että asialla voi olla myös laajempaa valtakunnallista merkitystä veneilyharrastuksen edistämisessä ja veneilyturvallisuuden parantamisessa.

Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet Helsingholmin sataman isäntäpariskunta Alf ja Sara Andersson (2009), perämoottorimuseon Porvooseen perustanut Nisse Häggblom (2008, kuvassa), mm. navigointioppikirjoja laatinut Kaj-Erik Löfgren elämäntyöstään veneilyn hyväksi (2007), Kemijärven Tunturipurret -kerho vanhusten veneilyttämisestä (2006), Kuusakoski Oy romuveneiden kierrätyskokeilusta (2005) ja Turun Partio-Sissit Satamaopas-kirjoistaan (2004).

Ehdotuksen Vuoden Veneilyteoksi voi lähettää yhdistyksen johtokunnan sihteerille jouluun mennessä.

Tunnustuksen saajan valitsee yhdistyksen johtokunta. Tunnustus luovutetaan Helsingin Vene 11 Båt -messujen lehdistötilaisuudessa.

 

Lue myös nämä

X