Tilaa
Mainos

E-Tec on osoittanut luotettavuutensa

Vähäpäästöinen Evinrude on myös helppo huoltaa.

25.03.2019

KirjoittajaMAINOS: Frydenbø Marine

Vielä parisenkymmentä vuotta sitten moni kuvitteli kaksitahtisten perämoottoreiden olevan katoavaa kansanperinnettä. Toisin on kuitenkin käynyt. Perämoottoreiden teknistä kehitystä johtaa perinteikäs, jo yli satavuotias moottorimerkki Evinrude. Se lyö nelitahtiset kilpailijansa etenkin vähäpäästöisyytensä ja helpon huollettavuutensa ansiosta.

Evinruden E-Tec -moottorit perustuvat merkin omaan tuotekehitykseen, joka perustuu tunnetusti vahvaan ja vähän liikkuvia osia sisältävään kaksitahtitekniikkaan. Erona perinteisiin kaksitahtimoottoreihin on pääasiassa polttoaineensyöttö suoraan palotilaan sekä monet muut edistykselliset ratkaisut.

Evinruden E-Tec -moottorit ovat loistaneet monissa testeissä ympäri maailman. Ne kuluttavat polttoainetta jopa 15-20 prosenttia vähemmän kuin vastaavat nelitahtimoottorit ja silti suorituskyky on erinomainen. Samalla myös päästöt ilmaan ja vesistöihin ovat suurikulutuksisia moottoreita pienemmät.

Evinruden uudet G2 -moottorit tarvitsevat määräaikaishuollon ensimmäisen kerran vasta viiden vuoden tai 500 ajotunnin jälkeen. Ennen sitä moottori huoltaa itse itsensä syksyllä ajokauden päätteeksi, kun sille annetaan komento virta-avaimella. Sarjan uusimmissa G2-sarjan moottoreissa vaihteistoöljyn säiliökin on helposti tarkastettavissa konekopan alta. G2-moottorissa kaikki moottorin komennot ohjausta myöten toteutetaan sähköhydraulisesti ilman kaapeleita ja vaijereita.

Evinrude on ensiasennusmoottorina kaikissa Suomessa myytävissä Norkapp- ja Sting-veneissä. Nordkappin uusimmat mallit 720 ja 660 Noblesse esittäytyvät ensimmäisen kerran helmikuun Helsingin Venenäyttelyssä. Ne molemmat ovat daycruisereita, joiden suosio päivä- ja retkiveneinä on viime vuosina kasvanut jyrkästi mm. upeiden veneilysäiden ansiosta

 

Lue myös nämä

X