Tilaa
Uutiset

Dufour 37 – Dufourin uusi yleispursi

01.08.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Dufour esittelee kahden vuoden sisään jo toisen alle 40-jalkaisen uutuuden, mitä voi pitää nykyisin hyvänä suorituksena suurvalmistajalta. Ranskalaisveistämö juhlistaa samalla 20-vuotista yhteistyötään italialaisen hovisuunnittelijansa Umberto Felcin kanssa.

Dufour 37 on olemukseltaan mitä puhtain yleispursi perhe-, charter- ja matkapurjehduksen risteyksessä. Versioita on kaksi, yhdellä suurella ja poikittaisella tai kahdella tavanomaisella peräkajuutalla. Omistajan kajuutta muhkealla keskivuoteella on aina keulassa ja salongin hallitseva piirre Dufourille tuttuun tapaan on luonnonvalon paljous.

Rungossa näkyy nykytrendi, jossa laitapalteet ulotetaan keulaan saakka sisätilojen avartamiseksi. Pystyjen ja korkeiden varalaitojen ilmettä keventää suuri upotettu runkoikkuna sekä palteiden pyöristys, jolla luvataan myös pehmeää kulkua aallokossa.

Kasvanut oikausuvoima hyödynnetään purjealassa ja korkeammassa mastossa. Keulapurjeena on maltillisen kokoinen genua jalustettuna ruffin päälle lähelle keskilinjaa. Dufour on päätynyt yhteen peräsimeen ohjaustuntuman parantamiseksi, mutta ratteja leveässä ohjaamossa on toki kaksi. Runkoleveyttä on hyödynnetty myös siihen, että avotilaa kuvataan yhdeksi suurimmista kokoluokassaan.

Lisätiedot Dufour Yachts

Dufour 37

Lue myös nämä

X