Tilaa
Uutiset

DHL Silja Lehtisen tiimin yhteistyökumppaniksi

31.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Eero Lehtinen

DHL Express ja DHL Global Forwarding ovat Silja Lehtisen, Mikaela Wulffin ja Silja Kanervan uusi yhteistyökumppani tiimin matkalla kohti Lontoon ensi kesän olympiakisoja.

DHL:n mukaantulo tarkoittaa sitä, että kaksi harjoitusvenettä saadaan MM-vesille Australiaan jo viikkoja ennen kauden joulukuista päätapahtumaa. Toisen harjoitusveneen saa alleen suomalaiskolmikon harjoituskumppanina jo pitkään toiminut amerikkalaistiimi. Kiinan olympiavesillä Laser Radial -luokan kultaa napannut Anna Tunnicliffe on ollut maailman rankingykkösenä olevine tiimeineen siivittämässä suomalaiset maailman huipulle ennätystahdissa.

Silja Lehtinen ei edes yrittänyt peittää tyytyväisyyttään ja helpotustaan, kun ratkaiseva lenkki Audi Match Race Teamin taustavoimissa oli varmistunut.

– Niinhän tässä on käynyt, että Annan tiimin kanssa harjoittelu on tehnyt meistä pikkuhiljaa kovimmat kilpakumppanit! Team Tunnicliffe on kyllä tämän hetken kovin tiimi maailmassa ja harjoittelu juuri heidän kanssaan ja heidän valmentajien ohjauksessa on ollut meille korvaamattoman hieno juttu. Nyt voidaan maksaa vähän takaisin, kun DHL:n Suomen organisaatio auttaa meitä parhaan mahdollisen harjoittelujakson toteuttamisessa ennen Perthin MM-kisoja. Australiassa Elliot-veneitä ei ollut saatavilla, joten ainoa vaihtoehto oli viedä omat treeniveneet maailman toiselle puolelle.

Esikisavoitto olympiavesillä on poikinut paljon uusia ja positiivisia asioita tiimin ympärille. Myös purjehtijoiden oma seura Nyländska Jaktklubben osoitti arvostavansa tiimin erinomaisia saavutuksia kovissa kansainvälisissä kisoissa. Yksityisiltä jäseniltä lahjoituksena saatu erittäin tuntuva valmennusrahakeräys ratkaisi niin ikään ilmassa olleen valmentajakysymyksen.

– Nyt me pystymme palkkaamaan haluamamme valmentajan projektimme toistaiseksi tärkeimmälle ajanjaksolle ja yhteistyö maailman huippuasiantuntijoiden kanssa voi jatkua. On suorastaan uskomatonta, millaisen upean eleen niin monet ihmiset ovat olleet valmiita tekemään projektimme eteen. Kisa on koventunut koko ajan ja kustannukset nousseet yli aiempien arvioiden. Nyt on nenä taas pinnalla ja voimme keskittyä oleelliseen, iloitsi Audi Match Race Teamin taktikko Silja Kanerva.

– Ilman Audia ja Evliä emme olisi tässä ja nyt. Sitten DHL ja NJK ratkaisivat loputkin ongelmat! Nyt me jatkamme täysillä kohti päätavoitettamme – ensin lunastamme maapaikan Australian MM-regatassa ja sitten panostetaan siihen, että Weymouthin olympiavesiltä palatessamme meillä on kaulassa muutakin kuin kisapassit, summasi iloiset uutiset tiimin kuopus Mikaela Wulff.

Audi Match Race Team kisaa seuraavaksi Helsingin edustalla 9.-11.9. avoimesta Suomen mestaruudesta, jota asettuu tavoittelemaan myös Venäjän Jekaterina Skudinan sekä Tanskan, Ruotsin ja Hollannin olympiatiimit.

SM-kisojen jälkeen suomalaiskolmikko suuntaa jälleen harjoitusleirille Yhdysvaltoihin. 

Lähde: Audi Match Race Teamin tiedotus
Kuva: Eero Lehtinen

 

Lue myös nämä

X