Tilaa
Jutut

Design-näyttelyn voittajaveneen sisustus toimii

11.02.2012

KirjoittajaSirpa Hammarberg

Sirpa Hammarberg

Venemessuilla järjestetään ensi kertaa Vene 12 Båt Design -näyttely – sopivasti Helsingin designpääkaupunkivuoden kunniaksi. Yleisö pääsee valitsemaan suosikkinsa äänestämällä, mutta asiantuntijaraati julkisti jo oman voittajansa.

Voittaneen Minor Offshore 28:n sisustus vakuutti raadin käytettävyydellä, toimivuudella ja ulkonäöllä. Sisustuksen on suunnitellut Hannu Kähönen.

Sirpa HammarbergVene on muhkeista ulkomitoistaan huolimatta melko ahdas sisältä. Kekseliäisyyttä tarvitaan, kun neljä henkeä asuu ja liikkuu veneessä. Sisustusratkaisuissa on hyödynnetty saranoita ja liikuteltavia kalusteiden osia.

Peräkajuuttaan mennään nostamalla osa penkkiä ylös. Oviaukot ovat ahtaat ja kääntyminen hankalaa, mutta oletus on, että kajuutta onkin vain yöpymistä varten.

Kajuutat riittävät neljän hengen makuutiloiksi, ja design näkyy rauhallisena harmaansävyisenä värimaailmana, jota elävöittävät kuviolliset tekstiilikuosit ja tyynyjen tupsut.

Sirpa Hammarberg

Ohjaamon kaksiosaisia penkkejä saa pienennettyä nostamalla penkin ulomman renkaan ylös. Näin liikkuminen helpottuu, kun ratin ja penkin väliin saadaan arvokkaita lisäsenttejä.

Paras idea on pentterissä. Tyylikkään pesualtaan hana taipuu joka suuntaan notkeasti. Altaan ja keittolevyt voi peittää saranoidulla kannella, ja hana taipuu altaan sisälle.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X