Tilaa
Uutiset

Club Swan 80 – Joutsenista kiivain lähtee radalle

11.08.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Nopein 80-jalkainen pursi ikinä, julisti Nautor tavoitteeksi, kun Club Swan 80 -projektia esiteltiin viime vuoden lopulla. Tämän lehden ilmestyessä on menossa testi, jossa puheet punnitaan käytännössä.

Italiassa Persico Marinella rakennettu ensimmäinen vene laskettiin vesille kesäkuussa ja luovutettiin omistajalleen heinäkuussa. Siitä lähtien Pier Luigi Loro Piana, milanolainen miljonääri ja intohimoinen kilpapurjehtija, on valmistautunut My Song -nimisen jahtinsa debyyttiin kilparadoilla, Porto Cervon -regatassa.

Vaikka myös uusin Club Swan on suunniteltu yksityyppipurreksi, sen tulee ennen sisarveneiden valmistumista lyödä itsensä läpi maxiluokassa. Ja nimenomaan nopeudella, sillä noissa kisoissa Line Honours -voitot voivat olla jopa tärkeämpiä, kuin IRC-tasoitetut lopputulokset.

Mahdollisuuksia on. Club Swan 80 on Juan Kouyomdjianin käsialaa ja lähes kokonaan hiilikuitua. 24,70 metriä pitkä ja 6,00 m leveä vene painaa vain 19 000 kg purjehdusvalmiina, ja siitä 6 000 kg on 4,75 m syvän kääntyvän kölin bulbissa. Purjealaa luovilla on huikeat 440 m².

Vaikuttavia numeroita. Kuinka ne toimivat käytännössä, voi seurata 4.-10.9. kilpailun sivuilta Maxi Yacht Rolex Cup 2022.

Lisätiedot Nautor Swan

Club Swan 80

Club Swan 80

Lue myös nämä

X