Tilaa
Uutiset

Clipperissä taas mastorikko

22.03.2010

KirjoittajaVenelehtifi

Juuri kun Team Finland sai edellisellä osuudella rikkoutuneen mastonsa tilalle uuden ja pääsi liikkeelle kohti Yhdysvaltain länsirannikkoa, tuli Clipperiltä tiedote: Clipper California on menettänyt mastonsa Tyynellämerellä.

Team Finlandin katkennut masto rakennettiin alusta alkaen ja kuljetettiin Englannista Kiinan erikoiskuljetuksella. Nyt edessä on sama operaatio.

Jopa 25 m/s puhaltanut tuuli on kiusannut Kiinan Qingdaosta kohti San Franciscoa purjehtivaa kahdeksan veneen armadaa. Miehistöjen lailla kovilla ovat jo yli 100 000 meripeninkulmaa purjehtineet veneet ja haverit ovat väistämättömiöä, kuten kisan varrella on nähty.

Tieto onettomuudesta tuli Englannin meripelastuskeskukseen Falmouthiin, kun Clipper Californian epirb aktivoitui. Sieltä tieto välitettiin Clipperin toimistoon ja lopulta myös Yhdysvaltain rannikkovartiostolle, jonka C130-valvontalentokone kävi tarkastamassa tilanteen. Välitöntä vaaraa ei ollut ja lähistöllä olevat veneet määrättiin valmiuteen.

Onni onnettomuudessa oli, että vene säilyi ehjänä, eikä miehistö kärsinyt pikkuhaavoja pahempia vahinkoja. Tällä hetkellä Clipper California etenee moottorin voimin kohti Yhdysvaltoja seuranaan pari muuta kisavenettä. Ja jälleen kerran tuloslistoja muokataan toimistossa jälkikäteen. www.clipperroundtheworld.com

 

 

Lue myös nämä

X