Tilaa
Uutiset

Clipper Race: USA johdossa, Suomi kakkosena

02.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

OnEdition 2011

Tuhannet veneet olivat saattamassa kilpailevia amatöörejä matkalle maailman ympäri, kun purret sunnuntaina ylittivät lähtölinjan Solentin salmessa Cowesin Royal Yacht Squadronin edustalla.

Clipper Race on purjehduskilpailu maailman ympäri, jossa veneiden kipparit ovat töissä, miehistöt kokemassa elämystä. Tähän kilpailuun voi siis osallistua vailla minkäänlaista aikaisempaa purjehduskokemusta. Kokeneiden purjehtijoiden kipparoimien veneiden miehistöön voi osallistua kuka tahansa, joka maksaa osallistumismaksun. Veneet ovat identtisiä ja kisabudjetit samansuuruiset.

Suomi mukana toista kertaa

Visit Finland on Clipper Racen 15 vuoden historiassa toinen Suomen edustaja. Edellisessä kisassa 2009-10 saatu hopea on tietysti tällä kerralla tarkoitus kirkastaa.

– Tiimi on hitsautumassa yhteen erittäin hyvin ja kaikki ovat valmistelleet venettä lähtöä varten erinomaisen pontevasti, raportoi Visit Finlandin 30-vuotias kapteeni Olly Osborne ennen lähtöä.

Clipper 11-12 Round the World Yacht Race

Edessä oli 12 kuukauden aikana 40 000 mpk kilometrin reitti Madeiran kautta kohti Rio de Janeiroa Brasiliassa ja sitten Kapkaupunkiin, Länsi-Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Australian Kultarannikolle, Singaporeen, Qingdaoon Kiinassa, Kaliforniaan, Panaman kanavan kautta New Yorkiin, Nova Scotiaan, Derry-Londonderryyn ja Alankomaihin. Maaliin pursia odotellaan Solentissa 22. heinäkuuta 2012.

Clipper Racen takana on legendaarinen purjehtija Sir Robin Knox-Johnston, vuonna 1969 ensimmäisenä yksin ja pysähtymättä purjehti maailman ympäri. Hän teki valtamerikilpailun, jonka pursiin voi lähteä mukaan jopa ilman aiempaa purjehduskokemusta. Ensimmäinen Clipper Race purjehdittiin vuonna 1996.

OnEdition 2011

Suomea edustava Visit Finland ja Yhdysvaltoja edustava New York kelluvat johdossa Guernseyn ja Bretagnen välillä, kun matkaa Rio de  Janeiron osuudella on Madeiralle jäljellä yli 1 800 mpk.

Lisätietoja

Kuva: onEdition 2011 

Lue myös nämä

X