Tilaa
Uutiset

Clipper Race: Australia johtaa, Suomi viidentenä

13.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

OnEdition 2011

Maailmanympäripurjehduksen toinen etappi on alkanut.

Kymmenen venekuntaa lähti eilen iltapäivällä Madeiralta kohti Rio de Janeiroa.

Kun matkaa on nyt jäljellä 3 570 mpk, johtaa joukkoja viime osuuden voittaja Gold Coast Australia. Suomen matkailun edistämiskeskuksen MEK:in isännöimä Visit Finland on viidentenä 6 mpk päässä.

Amatöörit kisaavat tosissaan

Jokaisen 68-jalkaisen valtameriluokan purjeveneen miehistö koostuu 54 purjehduksen amatööristä. Kerrallaan veneessä on aina 15-18 hengen miehistö. Suomalaisveneen miehistöön kuuluu opettajia, verovirkailijoita, yrittäjiä, tutkijoita ja opiskelijoita ja ainoastaan Visit Finlandin kapteeni, 30-vuotias englantilainen Olly Osbourne, on kokenut purjehtija ja valtamerten ylittäjä. 

Suomen venekunnassa on 12 suomalaisen gastin lisäksi 42 jäsentä seitsemästä eri maasta ja Kaikkiaan kansainväliseen kisaan osallistuu yli 40 maasta noin 450 purjehtijaa, jotka voivat osallistua vain joko osaan kilpailusta tai koko vuoden kestävään haastavaan maailmanympäripurjehdukseen.

Visit Finland -venekunnassa on mukana mm. 36-vuotias Riikka Puustinen, joka ei ollut astunutkaan purjeveneeseen ennen kuin kuuli kilpailusta ja hieman kokeneempi, 55-vuotias purjehdusta harrastava Pekka Granroth. Molemmat raportoivat purjehduksesta blogeissaan www.mirigli.com  ja www.pekkagranroth.blogspot.com.

MEK on ollut tyytyväinen sponsorointikohteeseensa, joka levittää maailman meriä kyntäessään viestiä Suomesta kiehtovana matkailukohteena ja esimerkiksi joulupukista.

– Suomi saa Visit Finland -veneen kautta positiivista näkyvyyttä seilatessaan valtamerillä ja rantautuessaan vilkkaisiin satamiin matkallaan maailman ympäri. Kisa itsessään on jo kansainvälinen mediatapahtuma ja pysähdysmaissaan se herättää aina suurta huomiota, kertoo MEK:n ylijohtaja Jaakko Lehtonen.

Miehistö myy satamissa hopeista Visit Finland -riipusta, jonka tuotto menee HUS:in lasten ja nuorten psykiatrisen osaston virkistystoimintaan.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X