Tilaa
Uutiset

C-map-sovelluksessa tietomurto

31.10.2023

Kirjoittajatomi peurakoski

Muun muassa C-Map-karttoja julkaiseva Navico Group on lähettänyt C-Map-karttojen käyttäjille ilmoituksen siitä, että karttasovellukseen annetut tiedot ovat joutuneet vääriin käsiin heinäkuun 9. päivän tienoilla.

Navicon mukaan ulkopuolinen taho pääsi C-Map-sovelluksen tietokantaan käsiksi ja siirsi sieltä tallennettuja tietoja, joihin kuuluvat muun muassa nimi- ja osoitetiedot, nykyinen ja entinen sähköpostiosoite, viimeisin sijaintitieto sekä viimeisin ip-osoite, josta sovellukseen ollaan oltu yhteydessä. Vääriin käsiin on joutunut myös joidenkin käyttäjien salasanat, jotka kuitenkin ovat olleet salattuina tietokannassa, Navico kertoo tiedotteessaan.

Navico kertoo katkaisseensa internetyhteyden ulkomaailmaan serveriltään välittömästi ja ilmoittaneensa tapauksesta viranomaisille tietomurron huomattuaan sekä siirtänyt tietokannan entistä turvatummalle serverille. Käyttäjät ovat joutuneet myös vaihtamaan salasanansa, kun C-Map-sovellus on seuraavan kerran avattu.

Navicon tiedossa ei ole, että kenenkään vuotaneita tietoja olisi käytetty väärin hyväksi. Siitä huolimatta yhtiö pyytää kaikkia C.Mapin käyttäjiä vaihtamaan salasanansa, ellei niin ole jo tehty. Pelkän C-Map-sovelluksen salasanan vaihtaminen ei välttämättä riitä, jos samaa salasanaa ja sähköpostiosoitetta on käytetty muilla nettisaiteilla. Tällöin kaikki samat salasanat olisi vaihdettava uusiin.

Navico pyytää seuraamaan erityisen tarkasti mahdollisia huijausyrityksiä, joissa vuodettuja tunnistetietoja voidaan käyttää hyväksi.

Myöskään epäilyttäviä linkkejä ei saa klikata, mikä kuuluu olennaisena osana netinkäytön taitoihin muutenkin nykyään.

Navico pahoittelee käyttäjille aiheutunutta vaivaa.

 

Lue myös nämä

X