Tilaa
Jutut

Brabus Marine ja Axopar saivat muotoilupalkinnon

Brabus ja Axopar ovat saaneet Shadow 900 -veneellään kansainvälisen Red Dot -muotoilupalkinnon Saksassa.

22.05.2020

KirjoittajaJuha Virtanen

Brabus Shadow 900 on jo kolmas mallisarja Brabus Marinen venevalikoimassa. Valikoimaan kuuluva Spyder on täysin avoin versio ja Sun-Top on versio, jossa on tarjolla myös suojaa ylhäältä tulevalle paahteelle. Keulakajuutan erikoiset Lokinsiipi-ovet avaavat tilan valolle ja 900 mallimerkinnässä kertoo perälaudassa olevan yhteensä 900 hevosvoimaa. Kaksi Mercury Marinen uusinta 4,6 litran 450R Verado XL V8 FourStroke -moottoria mahdollistavat yli 60 solmun suorituskyvyn. Musta Black Ops Limited Edition on tarjolla rajoitettuna eränä.

Veneteollisuudessa on aiemmin yleensä lähestytty uutta tuotetta ja sen tekemistä yksipuolisesti, yhden yrityksen ja sen ihmisten voimin. Brabus Shadow 900 -sarjaa tehtäessä rikottiin tarkoituksellisesti totuttuja tapoja. Sitä suunniteltaessa haettiin useiden eri alojen suunnittelijoiden ja insinöörien näkemyksiä, jotka yhdistettiin laadukkaaksi tuotteeksi.

Saksalaisen loistoautojen rakentajan Brabuksen, suomalaisen Axopar Boatsin ja Navia Design Agency -suunnittelutoimiston yhteistyön tulos vakuutti Red Dot Design Award -arvosteluraadin. Useiden tuhansien design-tuotteiden joukosta parhaita oli arvioimassa ryhmä, joka koostui muotoilualan ammattilaisista, alan professoreista ja tiedotusvälineiden edustajista.

Red Dot on kansainvälinen muotoilupalkinto, jonka järjestää vuosittain saksalainen muotoilukeskus. Vuodesta 1955 lähtien muotoilijat ja tuotteiden valmistajat ovat voineet tavoitella eri sarjoissa palkintoja, jotka jaetaan vuosittain. Voittaneet työt asetetaan näytteille Red Dot -muotoilumuseoon Essenissä.

Suomalaisia Red Dot -palkittuja ovat vuosien varrella olleet muun muassa Suunto, Fiskars, Konecranes, Rocla ja Ponsse.

Lue myös nämä

X