Tilaa
Uutiset

Boomerangerit Puman tukiveneiksi Volvo Ocean Raceen

10.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Volvo Ocean Race -maailmanympärikilpailuun toimitettavat Boomeranger A-950 veneet pohjautuvat menestyksekkäisiin Boomeranger C-3500 ja A-800 malliin.

Loviisalainen Boomeranger Boats Oy toimittaa Puma Ocean Racing powered by Berg Propulsion -tiimille kaksi huippuluokan RIB-venettä Volvo Ocean Race 2011-2012 kisaan. Volvo Ocean Race on 39 000 mpk pitkä, äärimmäisen vaativa maailmanympäripurjehdus. Boomerangereita käytetään tukitoimiin sekä kisassa että harjoituksissa.

– Tämä on todella merkittävä projekti Boomerangerille. Näillä veneillä näytämme maailmanlaajuisesti osaamisemme vaativaan ammattilaiskäyttöön tarkoitettujen RIB-veneiden valmistajana, Boomeranger Boats:n myyntijohtaja Miika Tammi sanoo.

Veneiden pituus on 9,5 metriä ja niissä on kaksi 300 hevosvoiman perämoottoria. Erityisen tärkeä ominaisuus on veneiden mahtuminen 40 jalan standardikonttiin. Näin veneitä voidaan kuljettaa ympäri maailmaa kustannustehokkaasti.

Boomeranger Boats Oy on vuonna 1991 perustettu yritys, joka valmistaa kovapohjaisia kellukeveneitä (RIB = Rigid Inflatable Boat) viranomaiskäyttöön. Suomessa asiakkaita ovat Merivoimat, Rajavartiolaitos, Meripelastusseura, palokunnat, poliisi, tulli ja muut merellä tai järvillä toimivat ammattilaiset. Ulkomaisia asiakkaita ovat mm. Norjan, Saksan ja Ruotsin merivoimat, Espanjan poliisi, Irlannin tulli ja Ukrainan merenkulkulaitos. Lähes kaikki projektit ovat julkisen hankintalainsäädännön alaisia, tosin merkittävä osa projekteista on salaisia.

– On todellinen etuoikeus toimittaa veneitä Puman tiimille, Boomeranger Oy:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg iloitsee.

Mannerbergin usean vuosikymmenen kokemus kilpapurjeveneiden suunnittelusta varmistaa toimituksen yhteensopivuuden VO70 luokan kilpapurjeveneiden kanssa.

 

Lue myös nämä

X