Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Huvi ja hyöty

Blogivinkit

Keräsimme kokoelman veneily- tai venematkailuaiheisia blogeja lukijoidemme iloksi ja hyödyksi. (Jos jokin blogi listaltamme puuttuu, rullaa listan loppuun!)

15.07.2018

KirjoittajaKiti Westerback

aava.azurewebsites.net
Aava kutsuu -blogi. Kokemuksia ja tunnelmakuvia kolmihenkisen perheen merimatkoilta Yamarin 59 DC -moottoriveneellä.

www.artemisia2.blogspot.com
Milo Dahlman purjehti 1997-99 Etelä-Amerikan ympäri ja kirjoitti matkastaan kirjan Min dröm om havet. Nyt on menossa uusi reissu, koska edellisellä Antarktiksella käynti jäi saavuttamatta. Sinnikäs 52-vuotias ruotsalaisnainen rakennutti teräsveneen Latviassa ja yrittää päästä Etelämantereelle kaudella 2010-11. Kannattaa seurata blogia, jos on kiinnostunut jäisistä ja vaikeista vesistä. Veneen rakentamisesta kerrotaan osoitteessa www.milodahlman.se.

www.bluebrooks.fi/blog
Jaana Sinipuron ja Vesa Granin kansanvene Alkan esiteltiin Vene-lehdessä nro 1-2/2010. Heidän blogiaan ovat tervetulleet lukemaan ”erityisesti henkilöt, jotka arvostavat monipuolisia, hitaita luontoelämyksiä ja nauttivat merestä ja kauneudesta.”

brandarisontour.wordpress.com
Veneilykummia myötäillen mottona ”Minä olen veneilijä, en mikään ennustaja” pääsemme matkaan Laatokan kautta Norjaan ja takaisin uppoumarunkoisella 53-jalkaisella hollantilaisella teräsveneellä. Kirjoittaja haluaa jakaa kokemuksiaan, joista voisi olla apua perässä tuleville.

www.cantare.se
Neljän nuoren ruotsalaistytön vaaleanpunainen sivusto. Tytöt ovat kiertämässä Atlanttia 31-jalkaisella veneellä. Tekstit englanniksi.

www.chamade.ch
Sveitsiläispariskunta kävi Ovni-alumiiniveneellään vuonna 2008 Huippuvuorilla ja vuonna 2009 Vienanmerellä.

www.galathea.fi
Sivustolla kerrotaan ”Galathea”, Havsörnen II -purjeveneestä ja enemmänkin tämän venetyypin historiasta ja mm. piirustuksista.

haaveenahyvakuva.blogspot.fi
Hyvät kuvat eivät tällä sivulla ole jääneet pelkäksi haaveeksi: toinen toistaan hienompia kuvia mereltä ja maalta.

www.kameraveneblogi.blogspot.com
Jos tekstit alkavat uuvuttaa, voi silmiä lepuuttaa Mari Hirsikallion upeissa valokuvissa. Blogisivulta pääsee Kameraveneen pääsivulle, jossa aiheiden mukaan järjestetyt kuvakansiot sekä kertomus Pakkelipokka-veneen kunnostuksesta.

kansanvenematilda.blogspot.com/
kansanveneaiheinen blogi

www.kolumbus.fi/jouninieminen/johanne/index.html
Perinpohjainen, hyvin dokumentoitu kertomus kymmenen vuotta kestäneestä Baltic Pride 42 -veneen rakennuksesta. Tekstin lisäksi kuvia yksityiskohdista, tilastoja ja kaavioita. Kesällä 2008 Johanne jo seilasi.

www.kolumbus.fi/kimmo.vasenius
Kimmo Vasenius tarjoaa helposti tulostettavia lukupaketteja Pohjanneidon lukuisista Välimeren purjehduksista.

kompassisuunta180.com/fi
Tarinoita purjehduksesta ja matkustamisesta.

koppivene.blogspot.com
Aloittelevan veneilyperheen kokemuksia ensimmäisen veneen parissa.

lakeatsea.blogspot.fi
Rentoa vene-elämää, veneilyä ja kaikkea siihen liittyvää käsittelevä blogi.

liberta.fi
Seuraa, kuinka kaksi unelmoijaa, Kaisu ja Jussi, toteuttavat haavettaan. Tarina siitä, kuinka purjevene Liberta lähtee maailman merille.

maakrapuseilaa.com
Tamperelainen purjehdustaidoton pariskunta tuli ostaneeksi 35-jalkaisen purjeveneen ja sitten alkoivat maakravun yllättäneet veneilykokemukset.

www.mamarosa.fi
Elämää S/Y Mamarosassa, jossa isä on nörtti, äiti nauttii ruuanlaitosta ja lapset ovat lapsia

www.marjaniemen-purjehtijat.fi/05_matka/irene/irene.html
Hämäläisen perheen vuonna 1975 valmistunut Irene (Jon 40) on seilannut koko ikänsä kuumilla vesillä, mm. Välimerellä ja Karibialla. Vuonna 2009 Irene meni Panaman kanavasta Tyynellemerelle ja viettää tällä hetkellä syklonikautta Tuamotusaarten Apataki-atollilla Ranskan Polynesiassa. Kattava ja erilainen venekertomus löytyy Marjaniemen purjehtijoiden sivulta, jossa on linkkejä myös muille kiinnostaville matkapurjehdussivuille.

mskatja2018.wordpress.com
Tarinaa Kallavedeltä ja vähän muualtakin sisävesiltä.

www.proaina.blogspot.com
Manne Rantasen blogi, jossa käsitellään veneilyä ja kalastusta talvella.

purjehduskaphornille.blogspot.fi
Vanha merikarhu ja veneentekijä vie omistamaansa venettä tyttärelleen Turun saaristosta Kap Hornille Etelä-Amerikkaan, missä tytär asuu perheineen.

www.purjein.blogspot.com
Purjeen viemää: Hetkiä elämästä, purjehduksesta, luonnosta, ruoasta, arjesta.

www.purjeveneseili.blogspot.com
Seili (Eastwind 44) Sindbadista on monen muun lailla ehtinyt Karibialle.

www.puuveneblogi.blogspot.com
Jani Vahto pitää blogia vanhoista puuveneistä. Juttua tulee niin vanhoista veneistä kuvien kera, veneiden jäljityksestä ja niin omista kuin muidenkin projekteista. Eräitä keskeisiä jutun aiheita ovat mm. Turun Veneveistämöllä vuonna 1929 rakennettu erikoinen Sikari-vene ja Androksella 20-luvulla rakennettu presidentin silloinen edustusvene Kultaranta I.

rounela.wordpress.com/2013/08/29/saimaan-kanavan-kautta-viipuriin-ja-viela-takaisinkin
Simo Rounelan kesällä 2013 keräämää tietoa Viipurin sataman palveluista.

skiglari.blogspot.com
Purjehdusta Kroatiassa

www.suwena.net
Eve ja Andrus purjehtivat kesä kesältä kauemmas kotoa. Vuonna 2014 Suwena seilasi Skotlannin vesillä, mistä matka jatkuu pikku hiljaa kohti Välimerta. Suwenan blogissa on runsaasti tarinaa vene-elämästä videoilla höystettynä.

www.syelaine.wordpress.com
Purjevene Elainen (Arcona 430) maailmanympärimatka 2009-2012 on vienyt Kallen, Helinän ja Kössin tässä vaiheessa Karibialle.

www.symelina.fi
Melinan seilaus maailman ympäri alkoi 12.6.2011 ja päättyy 7.8.2014. Verkkosivustolla on tietoa matkasta, veneestä, miehistöstä, varustelusta ja tietysti lokikirja.

www.sy-karibia.com
Väli-Mattilat purjehtivat Karibialla

www.sy-solsidan.blogspot.fi
Viisihenkinen innokas purjehtijaperhe Solsidan-purjeveneellä (Bavaria 38) Turun ja Ahvenanmaan saaristossa. Merellä koko kesäloma ja kaikki liikenevä vapaa-aika viikonloppuisin. Kesällä 2015 suuntana Turun saariston lisäksi Ruotsin rannikko.

www.tavino.fi
Pöyrynperhe purjehtii Vindö 65:lla Atlantin kierrosta, joka alkoi Skotlannista.

www.tiikankippari.blogspot.com
Tiikka on vuonna 1969 rakennettu puinen summalaisvene, joka siirtyi kesällä 2009 Perämereltä Suomenlahdelle. Tiikan kippari kirjoittaa veneilystä Suomen rannikoilla.

www.valpuri.org
Johanna ja Timo Vesalainen ajavat kisaa Valpurilla ja käyvät silloin tällöin seilaamassa Iiriksellä.

www.veetinvenekesa.blogspot.com
Tämä purjehdusblogi ei kerro siitä, kuinka eläkkeelle jäänyt pariskunta myy omaisuutensa ja lähtee maailman merille. Tämä blogi kertoo jo 1 vuotta vanhan Veetin veneseikkailuista Turun saaristossa.

virtauslanka.blogspot.fi
Blogin keskiössä perhepurjehdus Perämerellä.

www.yachtiiris.net
Riitta ja Pekka Kärkkäisen ja Iiriksen ensimmäisestä maailmanympäripurjehduksesta saimme aikoinaan lukea Vene-lehdestä. Nyt on menossa toinen kierros.

 

Lähetä oma linkkivinkkisi

osoitteella kiti.westerback@otava.fi (viestin aiheeksi ”Verkkovinkki”)

X