Tilaa
Huvi ja hyöty

Blogivinkit

Keräsimme kokoelman veneily- tai venematkailuaiheisia blogeja lukijoidemme iloksi ja hyödyksi. (Jos jokin blogi listaltamme puuttuu, rullaa listan loppuun!)

15.07.2018

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajasatu björn

Blogi-listaus on päivitetty 12.4.2021

Saiturin matkassa veneilyblogissa vinkkejä mm. sopivan veneilymuodon valintaan sekä mielenkiintoista kustannusvertailua oman veneen, vuokraveneen ja yhteiskäyttöveneen välillä.

Endige Boating veneilyblogi käsittelee seuraavia aiheita: moottoriveneet, veneen valinta, veneilylaitteet ja -varusteet, vene-elektroniikka ja -ohjelmistot.

Aava kutsuu
Aava kutsuu -blogi. Kokemuksia ja tunnelmakuvia kolmihenkisen perheen merimatkoilta.

Milos blogg
Milo Dahlman purjehti 1997-99 Etelä-Amerikan ympäri ja kirjoitti matkastaan kirjan Min dröm om havet. Nyt on menossa uusi reissu, koska edellisellä Antarktiksella käynti jäi saavuttamatta. Sinnikäs 52-vuotias ruotsalaisnainen rakennutti teräsveneen Latviassa ja yrittää päästä Etelämantereelle kaudella 2010-11. Kannattaa seurata blogia, jos on kiinnostunut jäisistä ja vaikeista vesistä.

Veneilyn viemää
Veneilykummia myötäillen mottona ”Minä olen veneilijä, en mikään ennustaja” pääsemme matkaan Laatokan kautta Norjaan ja takaisin uppoumarunkoisella 53-jalkaisella hollantilaisella teräsveneellä. Kirjoittaja haluaa jakaa kokemuksiaan, joista voisi olla apua perässä tuleville.

Chamade
Sveitsiläispariskunta kävi Ovni-alumiiniveneellään vuonna 2008 Huippuvuorilla ja vuonna 2009 Vienanmerellä.

s/y Galathea
Sivustolla kerrotaan ”Galathea”, Havsörnen II -purjeveneestä ja enemmänkin tämän venetyypin historiasta ja mm. piirustuksista.

Haaveena hyvä kuva
Hyvät kuvat eivät tällä sivulla ole jääneet pelkäksi haaveeksi: toinen toistaan hienompia kuvia mereltä ja maalta.

Kameravene
Jos tekstit alkavat uuvuttaa, voi silmiä lepuuttaa Mari Hirsikallion upeissa valokuvissa. Blogisivulta pääsee Kameraveneen pääsivulle, jossa aiheiden mukaan järjestetyt kuvakansiot sekä kertomus Pakkelipokka-veneen kunnostuksesta.

Kompassisuunta 180° 

Tarinoita purjehduksesta ja matkustamisesta.

Koppivene
Aloittelevan veneilyperheen kokemuksia ensimmäisen veneen parissa.

lake@sea
Rentoa vene-elämää, veneilyä ja kaikkea siihen liittyvää käsittelevä blogi.

Liberta
Seuraa, kuinka kaksi unelmoijaa, Kaisu ja Jussi, toteuttavat haavettaan. Tarina siitä, kuinka purjevene Liberta lähtee maailman merille.

Maakrapu seilaa
Tamperelainen purjehdustaidoton pariskunta tuli ostaneeksi 35-jalkaisen purjeveneen ja sitten alkoivat maakravun yllättäneet veneilykokemukset.

s/y Mamarosa
Elämää S/Y Mamarosassa, jossa isä on nörtti, äiti nauttii ruuanlaitosta ja lapset ovat lapsia

Marjaniemen purjehtijat
Hämäläisen perheen vuonna 1975 valmistunut Irene (Jon 40) on seilannut koko ikänsä kuumilla vesillä, mm. Välimerellä ja Karibialla. Vuonna 2009 Irene meni Panaman kanavasta Tyynellemerelle ja viettää tällä hetkellä syklonikautta Tuamotusaarten Apataki-atollilla Ranskan Polynesiassa. Kattava ja erilainen venekertomus löytyy Marjaniemen purjehtijoiden sivulta, jossa on linkkejä myös muille kiinnostaville matkapurjehdussivuille.

mskatja2018
Tarinaa Kallavedeltä ja vähän muualtakin sisävesiltä.

Purjeen viemää
Hetkiä elämästä, purjehduksesta, luonnosta, ruoasta, arjesta.

Purjevene Seili
Seili (Eastwind 44) Sindbadista on monen muun lailla ehtinyt Karibialle.

Puuveneblogi
Jani Vahto pitää blogia vanhoista puuveneistä. Juttua tulee niin vanhoista veneistä kuvien kera, veneiden jäljityksestä ja niin omista kuin muidenkin projekteista. Eräitä keskeisiä jutun aiheita ovat mm. Turun Veneveistämöllä vuonna 1929 rakennettu erikoinen Sikari-vene ja Androksella 20-luvulla rakennettu presidentin silloinen edustusvene Kultaranta I.

Skiglari
Purjehdusta Kroatiassa

Suwena
Eve ja Andrus purjehtivat kesä kesältä kauemmas kotoa. Vuonna 2014 Suwena seilasi Skotlannin vesillä, mistä matka jatkuu pikku hiljaa kohti Välimerta. Suwenan blogissa on runsaasti tarinaa vene-elämästä videoilla höystettynä.

s/y Elaine
Purjevene Elainen (Arcona 430) maailmanympärimatka 2009-2012 on vienyt Kallen, Helinän ja Kössin tässä vaiheessa Karibialle.

s/y Melina
Melinan seilaus maailman ympäri alkoi 12.6.2011 ja päättyy 7.8.2014. Verkkosivustolla on tietoa matkasta, veneestä, miehistöstä, varustelusta ja tietysti lokikirja.

s/y Solsidan
Viisihenkinen innokas purjehtijaperhe Solsidan-purjeveneellä (Bavaria 38) Turun ja Ahvenanmaan saaristossa. Merellä koko kesäloma ja kaikki liikenevä vapaa-aika viikonloppuisin. Kesällä 2015 suuntana Turun saariston lisäksi Ruotsin rannikko.

Tavino
Pöyryn perhe purjehtii Vindö 65:lla Atlantin kierrosta, joka alkoi Skotlannista.

Tiikan kippari
Tiikka on vuonna 1969 rakennettu puinen summalaisvene, joka siirtyi kesällä 2009 Perämereltä Suomenlahdelle. Tiikan kippari kirjoittaa veneilystä Suomen rannikoilla.

Virtauslanka
Blogin keskiössä perhepurjehdus Perämerellä.

s/y Iiris
Riitta ja Pekka Kärkkäisen ja Iiriksen ensimmäisestä maailmanympäripurjehduksesta saimme aikoinaan lukea Vene-lehdestä. Nyt on menossa toinen kierros.

 

Lähetä oma linkkivinkkisi

osoitteella vene@otava.fi (viestin aiheeksi ”Verkkovinkki”)

Lue myös nämä

X