Tilaa
Jutut

Biltemalla kelluntaliivien takaisinveto – Puuttuva osa aiheuttaa turvallisuusriskin

Tietyistä myynnissä olleista ilmatäytteisistä kelluntaliiveistä puuttuu kaasupatruunan lukitusmekanismi, mikä voi pahimmillaan aiheuttaa sen, ettei liivi täytykään veden varaan jouduttaessa.

18.08.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Biltema pyytää asiakkaita palauttamaan ostamansa ilmatäytteiset kelluntaliivit. Takaisinveto koskee kelluntaliivejä tuotenumerolla 25-5528, 25-5529 js 25-5540. Liiveihin tullaan Bilteman toimesta asentamaan lisälukitusyksiköt, sillä ilman sitä liivien kaasupatruunoiden on huomattu voivan kiertyä irti. Irti kiertynyt kaasupatruuna voi puolestaan aiheuttaa sen, ettei liivi täyty veden varaan jouduttaessa.

”Jos patruuna irtoaa, kelluntaliivi ei toimi käyttöturvallisuuden edellyttämällä tavalla”, Bilteman tiedotteessa todetaan.

Kelluntaliivit, joita takaisinkutsu koskee, on yrityksen mukaan valmistettu ennen vuotta 2020. Valmistusvuoden voi tarkistaa liivin sisältä löytyvästä lapusta.

Biltema kehottaa jonkin mainituista liivimalleista omistavia asiakkaitaan lopettamaan niiden käytön ja ottamaan yhteyttä lähimpään tavarataloon, jotta puuttuva lukitusmekanismi voidaan asentaa. Asennus on ilmainen ja henkilökunta tekee sen haluttaessa, mutta asiakas voi asentaa sen Bilteman mukaan helposti itsekin.

Saadakseen puuttuvan lukitusmekanismin asiakkaalla tulee olla liikkeessä mukanaan ostokuitti tai kyseinen liivi.

Biltema ilmoitti kelluntaliivien takaisinkutsusta tiistaina 18. elokuuta.

Biltema pahoittelee tästä asiakkailleen aiheutuvaa vaivaa.

Lue myös nämä

X