Tilaa
Uutiset

Bella rakennuttaa sviittejä Kuopioon

17.04.2023

Kirjoittajatomi peurakoski

KuvaajaArkkitehtitoimisto Lunden

Bella-Veneet Oy:n entinen omistaja ja perustaja Raimo Sonninen siirtyy rakennusbisnekseen. Sonnisen ja Tatu Naamangan yhdessä omistama Bella Resort Oy rakennuttaa Kuopion Bellanrantaan 19 rantasviittiä vielä tämän vuoden puolella.

”Kallaveden rannalla oleva luonnonkaunis paikka on innoittanut minua rakentamaan ainutlaatuisen matkailukohteen Bella-Veneet Oy:n entiselle teollisuusalueelle. Bellanranta tukee hyvin Kuopion strategisia tavoitteita edistää alueen matkailullista vetovoimaa”, Sonninen kertoo tiedotteessa.

Rantasviitit rakennetaan paritaloiksi, jotka voi halutessaan yhdistää yhdeksi huoneistoksi. Huoneistoissa on makuuhuoneen ja keittiösyvennyksen lisäksi työskentelytila. Isoimmissa huoneistoissa on myös oma sauna järvinäköalalla.

Rantasviittejä varten Kallaveden rantaviivaa on täydennetty lisämaalla viime syksyn aikana ja sviittien rakentamisen on tarkoitus käynnistyä kevään aikana. Ensimmäiset majoittujat saapuvat Bellanrantaan loppuvuodesta.

Bella-Veneiden myynnistä huolimatta veneilijät ovat edelleen Sonnisen sydäntä lähellä, ja hän toivookin erityisesti veneilijöitä vieraiksi, sillä huoneistojen läheisyyteen pääsee veneillä.

Rantasviittien ympäröimä alue maisemoidaan taidepuistoksi, jonka keskeisin elementti on kuvanveistäjä Pekka Jylhän suunnittelema Joutsen­taideteos.

Arkkitehtitoimisto Lunden on rantasviittien ja Bella Lake Resortin alueen suunnittelija.

”Rantasviitit suuntautuvat luonnonkauniiseen Kallaveden saaristomaisemaan suurten maisemaikkunoiden kautta. Maisemasta pääsee nauttimaan myös lähemmin suojaisalta oleskelutilan levyiseltä väljältä terassilta, jolta johtaa istuskeluportaat ja uimaportaat järveen ja talviaikaan suoraan hiihtoladuille”, kertoo Eero Lunden Arkkitehtitoimisto Lundenilta.

Lue myös nämä

X