Tilaa
Uutiset

Bayliner Element M19 – väljemmin aurinkopäivään

09.03.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Bayliner kasvattaa avoimien päiväveneiden sarjaansa Element M19 -mallilla. Vene on 5,79 m pitkä ja peräti 2,29 m leveä, painaa hieman yli 1 000 kg ja se varustetaan 90 tai 115 hv Mercury-perämoottorilla.

Kiinnostava on M-runkomuoto, jota Bayliner käyttää nyt kolmannessa pienessä veneessään. Se on kehitelmä katedraalirungosta. V-kulma perässä on 15 astetta, mutta se ei jatku laitoihin asti. Niissä on noin 30 cm levyiset ”ponttonit”, joiden pystyt sisäreunat muodostavat V-pohjan kanssa leikkaavan terävät kuilut. Teoriassa kuiluihin kanavoituva vesi keventää liukuun nousua ja kitkaa, ponttonien reunat tehostavat kaarteita sekä antavat suuntavakautta, ja paikallaan ollessa vene on hyvin vakaa. Aikaisempien mallien (M17 ja M19) käyttäjäkokemukset eivät ole aivan yksiselitteisiä.

Bayliner M19

Leveys ja pystyt, korkeat varalaidat tuovat joka tapauksessa hyvin tilaa sisälle. Keulan bowrider-tyylinen oleskelutila näyttää suurelta ja mukavalta. Sivupulpettien tuulilasit ovat hyvin matalat, mutta istuimet muhkeat ja kesäpäivään kuuluville kylmälaukuille ja vesileluille on paljon säilytystilaa. Matkustamon penkit saa avattua divaaniksi, josta on helppo pulahtaa perän uimatason kautta viilentymään.

Lisätiedot

Bayliner

Venekauppa

Lue myös nämä

X