Tilaa
Testit

Bayliner Ciera 8 – Muhkea muoto, ohut hinta

Bayliner Ciera 8 tarjoaa paljon tilaa pienissä mitoissa ja kohtuullisella hinnalla. Moni muukin asia on ennallaan, mikä näkyy etenkin sisustuksen viimeistelyssä.

07.01.2016

Kirjoittajaja kuvat Tuomo Kanerva

Bayliner on yksi tunnetuimmista yhdysvaltalaisista venemerkeistä Suomessa. Tunnettuus on perua 80- ja 90-lukujen taitteesta, jolloin edulliset jenkkiveneet rynnivät suomalaisten venepaikoille. Capri-lisänimellä kulkeneiden BR- ja DC-mallien lisäksi suuren suosion saavuttivat korkearunkoiset Ciera-mallit.

Korkearunkoiset ja asuttavat veneet ovat olleet bowridereiden lisäksi Baylinerin tavaramerkki, tietysti edullisen hinnan lisäksi. Mallistossa on ollut puolisenkymmentä eri kokoista asuttavaa mallia, kunnes viime vuonna suuntaan tuli täyskäännös: kokonainen mallisto kutistettiin tasan yhteen malliin ja Ciera-lisänimi otettiin jälleen käyttöön.

Ciera 8 luottaa yhä perinteisiin. Malli perustuu samaan hyväksi havaittuun kaavaan kuin jo vuonna 1985 esitelty ensimmäinen Ciera 2550. Päivällä aikaa vietetään avotilassa ja illan saapuessa siirrytään sisätiloihin, jotka molemmat ovat veneen pituuteen nähden kookkaat.

Veneenä Ciera 8 on täysin uusi, eikä se perustu suoraan mihinkään vanhaan malliin. Kooltaan se asemoituu edeltävien 255 Cruiserin ja 285 Cruiserin välille.

Avotilasta löytyvät tutut elementit. Peräosassa on pöytäryhmä neljälle hengelle ja vastakkaisella puolella paikka pienelle ulkopentterille. Peräpenkillä voi istua myös selkä menosuuntaan, kun nojan kääntää eteen. Selkänojan voi taittaa myös täysin vaakatasoon, jolloin sohvaryhmästä muodostuu aurinkopeti.

Kuljettajan istuin on sohva, jossa mahtuu niukasti istumaan kaksi henkeä. Navigaattorin istuin on vastakkaisella puolella pitkittäin ja se on enemmänkin yhden hengen aurinkopeti kuin istuin.

Avotilan mitoitus on kaikilta osin väljä. Kulkuväylät ovat leveitä ja turkki on täysin tasainen uimatason takareunaan saakka. Niiden ansiosta veneessä on helppoa liikkua.

Avotilan turkki on täysin tasainen aivan uimatason päätyyn saakka.

Ulkomuodostaan huolimatta Ciera 8:n ajettavuudessa on ripaus urheilullisuutta.

Lue koeajojuttu kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 1/2016

Lue myös nämä

X