Tilaa
Uutiset

Bavaria tuli kalliiksi

01.10.2009

KirjoittajaVenelehti

Noin miljardi euroa maksoi yksityiselle Bain Capitalille ilo omistaa saksalainen Bavaria Yachtbau pari vuotta. Pääomasijoitusyhtiö maksoi vuonna 2007 Bavariasta 1,3 miljardia euroa, nyt se käytännössä myi yrityksen 300 miljoonalla eurolla Oaktree Capital Management ja Anchorage Advisors -nimisille yhdysvaltalaisille rahoitusalan yrityksille. Omia rahoja Bain Capitalilta paloi 400 miljoonaa, loput ovat pankkien holveista. Suuret odotukset törmäsivät ripeästä ja massiivisesta malliston uudistamisesta huolimatta todellisuuteen.

Jo viime vuonna Oaktree otti vastatakseen kolmanneksesta Bavarian veloista Goldman Sachs -pankilta. Saksan lehdistön mukaan heinäkuu oli Bavarialle poikkeuksellisen vaikea ja niinpä rahoittajat alkoivat suunnitella omistusjärjestelyjä, jotka lopulta tällä viikolla toteutuivat.

Bavaria ei suinkaan ole ensimmäinen venealan yritys, jonka omistusjärjestelyjä on edeltänyt nyt tapahtuneen kaltainen velkojen ”ostaminen” ja sitä myöten omistuksen siirtyminen uusiin käsiin. Vastaavasti kävi italialaiselle Ferrettille. Myös venevarusteita valmistava Dometic vaihtoi omistajaa ei niin vapaaehtoisella kaupalla syyskuun aikana.

30.9.2009 Ari Inkinen

Lue myös nämä

X