Tilaa
Uutiset

Baltic Classic Circuit -regattasarja kasvaa

09.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Esko Kilpi

Itämeren alueen regattasarja on toisena vuotenaan laajenemassa.

Regattasarjan koordinaattorina toimivan ruotsalaisen Scandinavian Classic Yacht Trust -säätiön periaatteiden mukaisesti klassisilla veneillä tulee purjehtia paljon ja näkyvästi, jotta veneiden arvostus ja haluttavuus saadaan korkeaksi ja tätä kautta erityisesti mahdollistetaan veneiden säilyminen osana skandinaavista kulttuurihistoriaamme.

Regattojen kokonaisuus on aktivoinut Itämeren piirin klassisten veneiden kilpailu- ja regattaperinteen. Osa osallistujista tulee tapahtumiin voidakseen kilpailla toisia klassisia veneitä vastaan ja nauttia kilpailusta eri olosuhteissa. Osa vierailijoista ja osallistujista tulee tapahtumiin pelkästä mahdollisuudesta nähdä useita Skandinavian hienoimpia klassisia veneitä tapahtumissa ja kokeakseen regattojen oheisohjelmaa juhlineen.

Veneiden miehistöt ja tapahtumiin osallistujat ovat vaihtuneet lukuisia kertoja, mutta veneet ovat edelleen samat kuin klassisten purjeveiden loistokkaimmalla kaudella aina 1930-luvun lopulle asti.

Vuoden 2011 sarjaan on tullut lisää kaupunkeja ja mukana on nyt kahdeksan regattaa aina noin viikon välein. Viime viikonloppuna purjehdittiin Hangossa ja tänä viikonloppuna Sandhamnissa. Jäljellä ovat 16.-19.7. Baltic Classic Week Västervik, 21.7. Arkösund Trosa Classic, 21.-24.7.Trosa Tullgarn Royal Palace Regatta, 28.-31.7. Baltic Classic Circuit Mariehamn, 5.-7.8. Champagne Nicolas Feuillatte Baltic Classic Master Cup Helsinki 2011 ja 13.8. Viaporin tuoppi Helsinki.

Voidakseen kilpailla regattasarjan pääpalkinnosta, Baltic Classic Master Cup -pokaalista, veneen tulee osallistua vähintään yhteensä kolmeen regattaan kahdessa eri maassa.

Lisätietoja

Lähde: Classic Yacht Committee – HSS, SCYT
Kuva: Esko Kilpi

Lue myös nämä

X