Tilaa
Testit

Axopar 37 Sun-Top – Näyttävästi huomiseen

Vallankumouksen aamu on koittanut! Julistaa Axopar esitellessään lippulaivamallistonsa uuden sukupolven. Mutta tapahtuuko veneiden kehityksessä vallankumouksia?

07.04.2020

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Entinen veturiverstas keskellä Helsinkiä on hämärä. Musiikki soljuu tilassa kevyesti, suorastaan unettavasti. Kankailla peitetyt veneet odottavat yhtä lailla kuin paikalla oleva yleisö. Vallankumouksen aamunkoitoksi tunnelma on suorastaan levollinen.

Mutta sitten musiikki räjähtää soimaan, kankaat vedetään peittämästä vallankumouksen airuita ja kohdevalot saavat puunatun lujitemuovin välkkymään. Helsingin marraskuussa olemme juuri luoneet ensisilmäyksen Axopar 37 -veneiden uuteen sukupolveen.

Seuraavana aamuna Suomenlinnan laiturissa tunnelma ei ole yhtä vallankumouksellinen. Marraskuu vihmoo sadetta vaakasuoraan ja ulapalla aallokko velloo metrin, puolentoista korkuisena. On alkamassa tutustuminen Axoparin uutuuksiin. Axopar 37 ST:n varsinainen koeajo olisi vasta jonkin päivän päästä.

Yhtiönä Axopar on vasta kuutisen vuotta vanha, mutta yhtiön oman ilmoituksen mukaan siinä ajassa on myyty jo noin 2 000 venettä. Saavutus on hyvä, joten veneessäkin täytyy olla jotain veneilijöitä puhuttelevaa. Malliston perusta on melko suppea, mutta erilaisilla vaihtoehdoilla se laajenee hyvinkin kattavaksi.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X