Tilaa
Uutiset

Avomeripurjehduskilpailu Espoo Naissaari Race järjestetään kesäkuussa

22.05.2024

Kirjoittajakari wilén

Kuvaajamiikka wakkola

Kauden ensimmäisen suuren avomerikisan järjestävät taas espoolaisseurat ESF, EPS, KVK ja Merenkävijät. Aikanaan kierrettiin Suursaari, nyt jo usean edellisvuoden tapaan Naissaari Tallinnan edustalla.

Luokkia on neljä. Rankingsarjojen pisteitä saa FinRatingissä erikseen miehistöveneille ja kaksinpurjehtijoille. Mittakirjoilla varustetut, mutta leppoisammin purjehtivat veneet ohjataan Cruising-luokkaan. Samoin mittakirjaa vailla olevat veneet, joiden tiedot löytyvät ORC-tietokannasta; näitä järjestäjät myös neuvovat mittakirjan hankintaan. Jos veneen tietoja ei ORC-datasta löydy, mukaan pääsee silti avoimessa sarjassa.

Kisa starttaa EMK:lta Mellsteninrannasta ja päättyy loppujuhliin Pentalaan. Niin myös ensimmäistä kertaa järjestettävä rinnakkaiskilpailu, jossa H-veneet purjehtivat Espoon edustalla olevan Miessaaren ympäri, ja miehistöt päätyvät samaan illallispöytään Naissaaren kiertäjien kanssa. Purjehdittavat matkat ovat luonnollisesti hyvin eri pituiset, joten kun Suomenlahden ylittäville radoille lähdetään perjantai-iltana 7.6., H-veneet aloittavat saaristoseikkailunsa vasta lauantaina 8.6.

Uuden kilpailun tarkka reitti ja purjehdusohjeet sekä ilmoittautuminen kisaan Manage2Sail.com -palvelussa.

 

Lue myös nämä

X