Tilaa
Uutiset

Audi Match Race Team Vuoden Purjehtijat

20.11.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Eero Lehtinen

Suomen Purjehdus ja Veneily ry palkitsi tänä vuonna olympialuokan parhaina naisten match race -purjehtijat.

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff valittiin vuoden kilpapurjehtijoiksi olympialuokissa. Esiolympialaiset elokuussa voittanut tiimi sijoittui myös kansainvälisen purjehtijaliiton maailmancup-kiertueen kokonaiskisan kakkoseksi.

Selkävaivaansa poteva Mikaela Wulff vastaanotti palkinnon Espoon Hanasaaressa viikonloppuna pidetyssä liittokokouksessa. Siljat Kanerva ja Lehtinen ovat Wulffia tuuraavan Annina Takalan kanssa jo Perthissä valmistautumassa joulukuun MM-regattaan.

Wulff oli iloinen palkinnon vastaanottaessaan ja haikaili takaisin vesille: – Kyllä on vaikeaa olla sivusta katsojana, mutta toivon mukaan olen jo tammikuussa käynnistyvässä maailmancupissa mukana. Nyt vaan Australiasta maapaikka olympialaisiin ja sitten keskitytään täysillä projektin päätavoitteeseen, eli Weymouthin olympiaregattaan ensi elokuussa.

Vuoden kilpapurjehtija kv. luokissa on Kenneth Thelen miehistöineen

Vuoden kilpapurjehtija kansainvälisissä luokissa oli Kenneth Thelen miehistöineen.

Thelenin venekunta on osoittanut erinomaisia otteita 5.5mR-luokassa voittamalla Italian Alpen Cupin ja MM-kultaa. Ennen MM-kilpailuja käytiin myös kamppailu ns. kultapokaalista, jonka Thelenin venekunta toi takaisin Suomeen 16 vuoden jälkeen.

Vuoden junioripurjehtija on Kaarle Tapper

Vuoden junioripurjehtijaksi valittiin Kaarle Tapper, joka nappasi MM-pronssia ja EM-kultaa Ranskan La Rochellessa käytyjen nuorten MM- ja EM-kilpailujen alle 17-vuotiaiden sarjassa.

Vuoden valmentaja on Rikard Bjurström

Vuoden valmentajan titteli meni Rikard Bjurströmille, jonka valmennustyön pohjalta Niko Salomaa saavutti ensimmäisenä suomalaisena paikan Lontoon olympialaisiin 2.4mR-luokassa.

Vuoden seuravalmentaja on Leonardo Santos

Vuoden seuravalmentajaksi valittiin Leonardo Santos, jonka panos Suomen optimistijollapurjehdukseen on ollut merkittävä.

Santos on toiminut HSS:n valmentajana ja yhdenmukaistanut Suomen optarivalmennuksen.

Vuoden kouluttaja on Mats Björklund

Vuoden kouluttajan palkinto meni puolestaan Mats Björklundille, joka on järjestänyt ja kehittänyt niin purjehdustuomarien kuin kilpailupäälliköidenkin kursseja ja lisäksi hän hoitaa myös paljon kansainvälisiä tuomari- ja erotuomaritehtäviä.

Björklund suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti kaikkiin kurssilaisiin ja osaa todella siirtää tietoaan kurssilaisille.

Vuoden Seura on NJK

Vuoden seura -palkinnon sai vuonna 1861 perustettu Nyländska Jaktklubben (NJK), joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä Helsingin ja Espoon muiden seurojen kanssa.

NJK:lla on useita toimintamuotoja, jotka ovat avoimia muidenkin seurojen jäsenille, ja seura tunnetaan myös Skiff-harjoittelukeskuksestaan ja Match Race -centeristään.

Vuoden junioriseura HSS

Vuoden junioriseuraksi valittiin Helsingfors Segelsällskap (HSS), jonka junioritoiminta on lyhyessä ajassa kasvanut merkittävästi huolellisen ja aktiivisen juniorityön ansiosta.

HSS:n junioripurjehtijat ovat osoittaneet kyvykkyytensä niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa.

Vuoden luokkaliitto Suomen E-jollaliitto

Vuoden luokkaliiton palkinto meni Suomen E-jollaliitolle, joka on ollut tämän vuoden voimakkaimmin kasvanut luokkaliitto: yhä useampi on valinnut E-jollan optimistijollaa seuraavaksi luokaksi.

Vuoden kilpailujärjestäjä on Kurt Lönnqvist

Vuoden kilpailujärjestäjän palkinto meni Kurt Lönnqvistille, joka oli vetämässä onnistunutta ja hienoa Open Europeans 2011 -projektia.

Vuoden tapahtumajärjestäjä on Helsinki Sail Racing Management

Vuoden tapahtumajärjestäjän palkinnon saaja, Helsinki Sail Racing Management, oli mukana samaisten EM-kilpailujen järjestämisessä.

Helsingin Hernesaaressa kesällä järjestetyt kilpailut olivat upea esimerkki siitä, mitä kaikkea voidaan saada aikaan puhaltamalla yhteen hiileen.

Kuva: Eero Lehtinen
Lähde: Audi Match Race Team ja Suomen Purjehdus ja Veneilyn tiedotus

 

Lue myös nämä

X