Tilaa
Uutiset

Askeladden C91 – Mukavuuksia päiväristeilyyn

19.04.2024

Kirjoittajapasi nuutinen

Norjan suurin huvivenevalmistaja esitteli Tukholman venemessuilla daycruiser-sarjansa toiseksi suurimman veneen. Mallinimensä mukaisesti Askeladden C91 on 9,10 metriä pitkä, 2,99 m leveä ja painaa oletusmoottori Suzuki DF350 asennettuna 3 600 kg. Valmius on kaksoisasennetuille 250- ja 300 hv perämoottoreille. Huippunopeudeksi luvataan yli 40 solmua.

Pohja on muuttuvakulmainen V, jossa on kaksi porrasta ja perään levenevät negatiiviset palteet. Vesilinjassa on vielä toiset palteet koko veneen pituudelta. Patopainetrimmeillä varustettu peräpeili on erikoisesti muotoiltu niin, että moottori on lähes kuin brackettiin asennettu. Muotoilun ansiosta Askeladden kertoo polttoainetalouden olevan kokoluokan edullisimpia.

Uimatasolta matkustamoon käydään suljettavasta portista. Avotilan styyrpuurin laidalla on vesialtaalla, jääkaapilla ja sähköliedellä varustettu retkipentteri. Toista laitaa ja perää kiertää L-sohva, josta saa aurinkotason laskemalla sen keskellä olevan klaffipöydän.

Ohjaamoa hallitsee 22 tuuman monitoiminäyttö. Kaukohallintalaite on hyvin ulottuvilla leveän kyynärnojan päällä. Veneen keskilinjalta nousee keulaan portaikko, ja sen vierestä laskeudutaan keulakannen alle sisätiloihin. Niiden väljyys selittää korkean rungon tuomaa muhkeaa ilmettä.

Keulassa on kajuutta parivuoteella ja toinen matkustamo alla. Niiden väliin jää daycruisereille harvinainen ylellisyys, erillisellä suihkutilalla varustettu toiletti. Alakajuuttaa lukuun ottamatta kaikissa sisätiloissa on 180-185 cm seisomakorkeus.

Suomalainen maahantuoja tarjoaa C91:tä Top Line -varustepaketilla alkaen 305 000 euron hintaan (ei sisällä asennus- ja toimituskuluja).

Lisätiedot: e3-Marin, Askeladden

Askeladden C91

Lue myös nämä

X