Tilaa
Uutiset

Asetusluonnos liikkumisrajoituksiksi ja -kielloiksi

14.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitoksessa valmistellaan asetusta Rajavartiolaitoksen tiloja ja alueita koskeviksi liikkumisrajoituksiksi ja -kielloiksi sellaisille alueille ja tiloihin, joissa ne ovat välttämättömiä ihmisten suojaamiseksi vaaroilta tai laitoksen toiminnan suojaamiseksi.

Tällaisia alueita ja tiloja ovat mm. ilma-alusten lentopaikat, merivartioasemat, eräät rajavartiostojen esikunta-alueet, tutkamastot sekä ampumaradat ja -alueet ammuntojen ja niiden valmistelujen aikana. Näillä alueilla liikkuminen olisi ilman lupaa kiellettyä.

Asetuksessa mainittujen kohteiden joukossa ovat mm. Valassaarten, Saltvikin, Storklobbin ja Enskärin tutkamasto, Virpiniemen, Kalajoen, Hiittisten, Kokkolan, Susiluodon, Vallgrundin, Hangon, Raaseporin (Baggö), Porkkalan, Suomenlinnan, Haapasaaren, Kotkan ja Hurpun merivartioasema, Glosholmenin ja Pirttisaaren merivartioasema valvontatorneineen, Tuuholmin valvontatorni, Kemin, Ahvenanmaan, Rauman ja Suomenlahden merivartioston esikunnan merivartiolaituri, Kökarsörenin ja Storharunin masto, Vaskiluodon huoltotukikohta sekä Santion rajanylityspaikka ja valvontatorni.

Asetusluonnosta ja sen liitteitä voi kommentoida 23.5. saakka Rajavartiolaitokselle

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X