Tilaa
Uutiset

Arkeologian päivien ohjelmaa Merikeskus Vellamossa 3.-4.9.

25.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Merimuseo_oivallusten olohuone

Suomen merimuseossa Kotkassa tutustutaan vedenalaiseen kulttuuriperintöön syyskuun alussa. Luvassa on työpajoja, opastusta ja esitelmiä monenlaiseen tiedonjanoon niin tavallisille museokävijöille kuin vaikkapa sukeltajille tai keskiaikaisista astioista kiinnostuneille.

Perjantaina 3.9. klo 15 ”Vartissa pintaa syvemmälle” -opastus tutustuttaa Suomen merimuseon päänäyttelyn meriarkeologisiin kohteisiin. Lyhyt tietoisku on tarkoitettu kaikille museokävijöille ja se sisältyy Merikeskus Vellamon sisäänpääsyn hintaan (8 e/4 e, alle 18-vuotiaille ilmainen).

Lauantaina 4.9. klo 12:00-13:30 on esitelmätilaisuus, jossa Meriarkeologian yksikön asiantuntijat kertovat mm. hylyistä ja meriarkeologiasta.
Klo 12.00 tutkija Maija Matikan esitelmä ”Hylkyjen jäljillä – Vedenalainen kulttuuriperintö Kymenlaaksossa”
Klo 12.45 tutkija Riikka Tevalin esitelmä ”Kippis! – Keskiaikaista keramiikkaa Egelskärin hylystä”
Esitelmätilaisuus järjestetään Merikeskus Vellamon auditoriossa ja sinne on vapaa pääsy.

Ala-asteikäiset koululaiset pääsevät kokeilemaan tutkijan työtä ja tutustumaan hylkylöytöihin sekä näyttelyssä että työpajassa perjantaina 3.9.

Työpajassa selvitetään, millaista tietoa hylyistä ja niiden esineistöstä saadaan ja mikä tekee niistä arvokkaita? Kouluryhmille on ennakkoilmoittautuminen.

Arkeologian päivien ohjelman Merikeskus Vellamossa järjestävät Suomen merimuseo ja Meriarkeologian yksikkö, jotka kumpikin toimivat Museoviraston alaisuudessa.

Lisätietoja

Kuva: Johanna Aartomaa
Oivallusten olohuone on äskettäin avattu päänäyttelyn osa, jossa kerrotaan urheilusukeltamisen ja meriarkeologian historiasta ja nykypäivästä. Sukeltajien välineitä esittelevän vitriinin edessä olevalla oivalluksen olohuoneen sohvalla voi syventyä meriarkeologiaan. 

 

Lue myös nämä

X