Tilaa
Kilpailut

Arkea Ultim Challenge: Hulluja nuo ranskalaiset!

19.02.2024

Kirjoittajakari wilén

Ranskalaiset ovat tunnettuja siitä, että he mielellään järjestävät vaarallisia ja äärimmäisiä kilpapurjehduksia ja itse myös osallistuvat hanakasti niihin. Hyviä esimerkkejä tästä ovat yksinpurjehduskilpailut Vendée Globe ja Route du Rhum. Palkinnon vienee kuitenkin Arkea Ultim Challenge, joka starttasi 7. tammikuuta Ranskan Brestista.

Kyseessä on nonstop yksinpurjehduskisa maailman ympäri 32-metrisillä Ultim-trimaraaneilla. Starttilinjalle ilmestyi kuusi ranskalaista kipparia, joista useimmat ovat erittäin kokeneita valtamerikippareita, kuten esimerkiksi Sodebo Ultim 3:n kippari Thomas Coville, joka ennen starttia tokaisi: ”kyse ei niinkään ole siitä kuka voittaa, vaan siitä onko tämä mahdollista”.

Muita tunnettuja kippareita ovat Volvo Ocean -voittaja Charles Caudrelier (Maxi Edmond de Rothschild) ja Vendée Globe -voittaja Armel Le Cléach (Maxi Banque Populaire XI). Vuonna 2017 Francois Gabart purjehti yksi maailman ympäri trimaraanilla Macif ajassa 42 vuorokautta 14 tuntia ja risat. Tämä on voimassa oleva ennätys.

Lue myös nämä

X