Tilaa
Uutiset

Arcona 50 – Jeppesenin Arcona

17.03.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Arconan uuden 50-jalkaisen lippulaivan suurin yllätys on sen suunnittelija. Jeppesen & Pons -toimiston omistaja ja pääsuunnittelija Niels Jeppesen tunnetaan parhaiten X-Yactsin perustajana ja omistajana, ja veistämöt ovat olleet tähän asti varsin suorat kilpailijat toisilleen.

X-pursien vaikutteet ovat ilmeisiä Arcona 50:ssä. Kyseessä ei ole irtiotto perinteistä, vaan seuraus Arconan siirtymisestä aiempaa suurempaan kokoluokkaan. Kaksi peräsintä, jollatalli uimatason takana ja itsejalustuva fokka ensisijaisena keulapurjeena kahden hengen vahtivuorojen mahdollistamiseksi ovat esimerkkejä X-Yachtsille tutuista, mutta Arconalle uusista piirteistä.

Molemmat brändit arvostavat hyvää suorituskykyä. Painoa on leikattu mm. hiilikuidulla rungossa sekä laipioiden ja kalusteiden sandwich-rakenteilla. Kolmella saalinkiparilla tuettu masto on korkea ja saatavilla myös hiilikuituisena sekä rullapuomilla.

Arcona 50 tähtää kansainvälisille nopeiden avomeriristeilijöiden markkinoille, jopa regatoihin. Siksi kölivaihtoehtoja on kolme: ORC-optimoitu syvä kisaköli, vakioversio matkapurjehtijoille ja matalampi skandinaavisille rannikkopursille. Genualle ei ole kiskoja, mutta keulakannelle saa väliharuksen staysailille ja puomin nokkaan coden ja genaakkerin. Rattien edessä on täyspitkä levanki haluttaessa sähköisenä, ja laidoilla lukkopatterit kaikille trimmeille sekä molempien luona kaksi paria vinssejä.

Sisälle tulee vaihtoehtoja lähinnä salongin järjestelyihin, toistaiseksi nähdyissä luonnoksissa kajuuttoja on aina kolme ja toiletteja kaksi.

Arcona 50 pääsee rakennusvaiheeseen ensi syksyyn mennessä ja ensimmäisten kahden veneen luvataan purjehtivan keväällä 2023.

Lisätiedot Arcona Yachts

Arcona 50

Lue myös nämä

X