Tilaa
Uutiset

Airiston Uiva venenäyttely 17.-18.9.

15.09.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Heidi Suominen

Airiston lomakeskuksessa järjestettävässä uudessa venenäyttelyssä kauppiaat myyvät uusia veneitään ja venetorilla käytetyt vaihtavat omistajaa 17.-18. syyskuuta.

Markkinoiden taloudellinen epävarmuus uhkaa hillitä hyvään kasvuun päässyttä venemyyntiä. Mutta yhtä varmasti kuin seuraava taantuma joskus tulee, alkaa kevätauringon lämpö taas houkutella venekansaa vesille. Uusien tilattavien veneiden osalta kaupankäynnin oikea aika on kuitenkin syyskaudella. Monen veistämön äärimmilleen kutistetun tuotantojärjestelmän vuoksi helmi-maaliskuussa tehty tilaus voidaan toimittaa vasta myöhään veneilykaudella ja alkukesän hellepäivien nautinnot jäävät uuden veneen odottajalta väliin.

Elokuun Uiva Helsingissä ja uusi käytettyjen uiva Naantalissa, syyskuun NJK:n käytettyjen Venetori ja Airiston Uiva, sekä lokakuun Turun Venemessut muodostavat uuden painopisteen loppukesälle ja syksylle. Liikkeelle pyritään saamaan niin oman vanhan veneen myyjät kuin uuden veneen hankkijatkin. Mahdollisten koepurjehdusten ja koeajojen järjestäminen ennen hallinäyttelykautta on syksyllä helppo toteuttaa.

Ensimmäiseen Airiston Uivaan odotetaan noin 70 venettä. Paikallisten venekauppiaiden lisäksi tilaisuuteen ovat tulossa mukaan mm. Beneteau, Delta, Dehler, Dufour, Feeling, Finngulf, Jeanneau, Hallberg-Rassy, Hanse, Maxus, Moody ja Saare. Käytettyjen veneiden venetori, jossa venekauppiaat ja yksityiset veneiden omistajat myyvät moottori- ja purjeveneitään, on erinomainen tilaisuus tehdä löytöjä tai myydä oma veneensä.

Näyttely on lauantaina avoinna klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-17. Aikuiset maksavat sisäänpääsystä 5 e, lapset (7-15 v.) 5 e tai kahden aikuisen mukana maksutta  Marinacard oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn.

Säätiedotus lupailee lauantaina näyttelyn pariksi ensimmäiseksi tunniksi puolipilvistä tai ajoittaista sadetta, mutta sitten koko viikonlopun ajaksi mainiota näyttelysäätä, puolipilvistä tai poutaa.

Lisätietoja

 

 

 

 

 

Lue myös nämä

X