Tilaa
Mainos

Ahvenanmaalla meri on pääosassa

Tänä kesänä kannattaa suunnata keula kohti Ahvenanmaata. Karun kauniiden kallioluotojen, kirkkaan veden ja avointen selkien lisäksi Ahvenanmaalla odottaa tänä vuonna kaksi kansainvälistä suurtapahtumaa veneilyn ystäville.

01.06.2024

KirjoittajaVISIT ÅLAND

Ahvenanmaan isoimmat vierassatamat MSF ja ÅSS sijaitsevat molemmin puolin Maarianhaminaa noin kilometrin päässä toisistaan ja lähellä kaikkia kaupungin palveluja. Merenkulkua hengittävä Maarianhamina täyttyy kesäisin veneilijöistä ja kansainvälisestä tunnelmasta, ja tänä kesänä kaupunki isännöi jopa kahta kansainvälistä suurtapahtumaa.

Veneellä Ahvenanmaalle

MSF – Itäinen on Ahvenanmaan suurin vierasvenesatama, jossa on noin 320 venepaikkaa. Satama sijaitsee kivenheiton päässä Maarianhaminan ydinkeskustasta. © Visit Åland

Suurten purjealusten juhlaa

Heinäkuussa upea Pommern saa seuraa kymmenistä purjealuksista, kun The Tall Ships Races saapuu Länsisatamaan 24.–27.7. Kaupungin katukuvaa värittävät silloin tuhannet miehistöjen jäsenet ja tapahtumaa seuraavat matkailijat sekä tietysti paikalliset. Luvassa on kaupunkifestivaali täynnä hyvää ruokaa, musiikkia ja merihenkistä tunnelmaa, joka levittäytyy satamasta Esplanadenia pitkin kaupungin keskustaan.

Avomeripurjehduksen EM

Elokuussa Maarianhaminan edustalla kilpaillaan avomeripurjehduksen EM-tittelistä. ÅSS Marina Länsisatamassa toimii ORC EM 2024:n ja siihen osallistuvien veneiden päämajana 9.–17.8. Mukaan odotetaan lähes sata venettä kilpailemaan neljässä eri köliluokassa. Ilmoittautuneiden joukossa on jo mm. hallitseva A-luokan euroopanmestari, Karl Kwokin upea TP52 Beau Geste.

Avointa ulappaa, suojaisia satamia

Jos tapahtumien keskipisteessä olo ei houkuttele, suuntaa kohti väljempiä vesiä. Vierassatamat Saaristomeren syleilyssä, Kökar etelässä, Havsvidden ja Hamnsundet pohjoisessa sekä Käringsund lännessä toivottavat tervetulleeksi kokemaan aitoa saariston tunnelmaa. Vierassatamissa palvelut pelaavat ja ympäristöasiat on otettu esimerkillisesti huomioon.

Nauti loppukesän lämmöstä

Etenkin elokuu on vielä erinomaista aikaa veneillä Ahvenanmaalle. Kun heinäkuun suosituimmat lomaviikot ovat takanapäin, vierassatamissa on useimmiten hyvin tilaa. Meri on lämpimimmillään ja tunnelma on leppoisa ja kiireetön – ihan niin kuin veneillessä kuuluu. Hämärtyvistä ja lempeistä illoista nautitaan Ahvenanmaan satamissa vielä pitkään syyskuun puolella.

 

Tervetuloa Ahvenanmaalle!

Lue myös nämä

X