Tilaa
Arvostelut

Airiston murha – Kadonneen lakimiehen tapaus

08.10.2024

Kirjoittajalauri kaira

Turkulainen lakimies Ilpo Härmäläinen katosi keskellä kirkasta päivää elokuisena keskiviikkona vuonna 1994. Kotiin häntä jäivät odottamaan vaimo ja pieni poika.

Tapaus jäi tuolloin niin kutsutusti pimeäksi ja selvyyttä Härmäläisen kohtalosta saatiin odottaa aina 2020-luvulle, kunnes poliisi alkoi tutkia katoamista uudelleen.

Poikkeuksellisen rikostutkinnan tuloksena Härmäläinen löytyi kylmästä haudastaan Airiston pohjasta ja rikos saatiin selvitettyä poikkeuksellisen pitkän ajan kuluttua.

Teoksessaan Airiston murha rikoksen päätutkija ja KRP:n rikosylikonstaapeli Jari Veijalainen selvittää yksityiskohtaisesti, miten vanha katoamistapaus herätettiin eloon ja miten tutkinta eteni.

Hän kertaa seikkaperäisesti, miten ennealta tuntematon rikospaikka merellä saatiin selville ja mikä rooli oli eri viranomaisten yhteistyöllä.

Airiston murha on selkeä ja hyvin etenevä kertomus murhamysteeristä, jonka ratkeamista saatiin odottaa lähes kolmekymmentä vuotta.

Veijalaisen teksti on korutonta, mutta helposti lähestyttävää ja tosirikoskirjallisuuden ystävät pystyvät lukemaan teoksen yhdeltä istumalta.

Pinnanalaisten rikostutkimusten kuvaus Airistolla kahmaisee mukaansa myös muut.

Tekijät Jari Veijalainen
Kustantaja Tammi
Hinta 33,95 €

suomalainen.com

Lue myös nämä

X