Tilaa
Testit

Belmont Finland II – Karikon kautta maailman ympäri

Harry ”Hjallis” Harkimo oli yksin kiertämässä maailmaa Belmont-nimisellä Swan 51:llä kun hän päätti viimeisessä etappisatamassa Rio de Janeirossa osallistua Whitbread-kilpailuun 1989–1990.

17.12.2023

Kirjoittajaja kuvat Kari Wilén

BOC Challenge -yksinpurjehduskilpailu maailman ympäri oli päättynyt keväällä 1987. Jo tuolloin olivat Whitbreadiin 1989–1990 osallistuvat Union Bank of Finland ja Martela O.F. jo rakenteilla. Nämä veneet on jo esitelty Vene-lehdissä 8/2023 sekä 10/2023.

Harry "Hjallis" Harkimoa Whitbread-kisa kiinnosti ja hänellä olikin suunnitelma valmiina. Ei aikaakaan, kun lehdistölle toimitettiin kuva, jossa hän kätteli BOC-Around Alone -paidassa edellisen Whitbread-kisan voittajaa Pierre Fehlmannia. Harkimo oli viimeisestä etappisatamasta Rio de Janeirosta lentänyt Sveitsiin ja vuokrannut Bruce Farrin piirtämän UBS Switzerlandin neljällä miljoonalla markalla. Kyseessä oli maxi, jolla Fehlmann oli nopein edellisessä Whitbread-kisassa, sekä yhteisajassa että yhtä vaille jokaisella etapilla. Pääpalkinto meni kuitenkin tasoitetulla ajalla voittaneelle ranskalaisveneelle L’Esprit d’Equipe.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X