Tilaa
Uutiset

Ruoka kassiin
kypsymään

14.06.2013

KirjoittajaJuha Virtanen

Villiankka

Hollantilainen Hooimadam-gourmetkassi kypsyttää ruoan kaikessa rauhassa valmiiksi.

Se on erityisen kätevä esimerkiksi veneessä tai mökillä, kun käytössä saattaa olla vain yksi liekki tai levy tai lieden polttoainetta halutaan säästää.

Kassin toiminta perustuu siihen, että esimerkiksi kattilallista perunoita kiehautetaan pari minuuttia liedellä, jonka jälkeen se sujautetaan sisältöineen gourmetkassiin kuin makuupussiin. Perunoiden luvataan kypsyvän valmiiksi samassa ajassa kuin liedellä, mutta energiaa säästyy tai liesi on vapaa vaikka kastikkeen tekoa varten.

Uutuuskassia voi perunoiden ja riisin keittämisen lisäksi käyttää myös pataruokien valmistamiseen. Gourmetkassissa kypsyvä ruoka on helppo ottaa mukaan vaikka saareen.

Kasseja on kahta kokoa, isompaan (50 e) mahtuu halkaisijaltaan 29 cm leveä kattila, pienempään (35 e)halkaisijaltaan 21 cm oleva kattila. Ruudullisia gourmetkasseja on saatavissa puna-valkoisina, sini-valkoisina ja musta-valkoisina.

Lisätietoja

Lue myös nämä

X