Tilaa
Uutiset

Olympiaregatta: Lehtisellä ja Baskilla pronssi lähellä

06.08.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Pepe Korteniemi/SPV

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask osoittivat maanantaina uskomatonta taistelutahtoa.

Päivän ensimmäinen startti oli vaikea suomalaisparin jäätyä 11:nneksi. Kaksikko ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan nousi 49er-luokan 15. lähdössä takaisin mitalitaistoon.

Lehtinen ja Bask saivat viimeiseen lähtöön ennen mitalilähtöä vaisun startin, mutta nousivat ensimmäisen ja toisen poijun välillä yhdeksänneltä sijalta kuudenneksi. Kolmannella ja neljännellä poijulla vauhti vain kiihtyi ja he nousivat lähdön voittaneen italialaisparin Giuseppe Angilellan/Gianfranco Sibellon jälkeen toiseksi.

Suomalaiset ovat lähdön toisella sijallaan jälleen mukana olympiamitalitaistossa. Kolmantena oleva Tanskan pari llan Norregaard/Peter Lang on vain pisteen päässä.

– Meillä oli tosi hyvä päivä vaikeassa kelissä. On hyvä olla neljäntenä ja nousta siitä iskuun. Meillä ei ole mitään hävittävää, Lehtinen sanoi.

49er-luokassa olympiakullan varmistivat maanantain päätöslähdössä australialaiset Iain Jensen ja Nathan Outteridge. Myös Uuden-Seelannin Peter Burlingin ja Blair Tuken olympiahopea on jo varma.

Mainion olympiaregatan purjehtinut suomalaispari huipentaa urakkansa Weymouthissa keskiviikkona 49er-luokan mitalilähtöön.

Multalan hienon uran päätöspäivä

Sari Multala (kuvassa purjehdusjoukkueen ”kultatuolissa”) sijoittui seitsemänneksi olympiapurjehdusten Laser Radial -luokassa. Multala jäi mitalilähdössä viimeiseksi (10:nneksi).

– Aluksi näytti ihan hyvältä sen suhteen, että olisin onnistunut nousemaan kuudenneksi. Viimeinen kierros meni kuitenkin sen verran huonosti, että se ei onnistunut, Multala sanoi.

Sari Multalan uskomaton purjehdusura päättyi tänään Weymouthin olympiavesillä (13 arvokisamitalia).

Multala ei sano ”ei koskaan” purjehdusuran jatkolle, mutta se on selvää, että Laser Radialissa hän ei ainakaan jatka.

– Nyt ei tunnu siltä, että jatkaisin missään luokassa kilpailemista, mutta toivon, että saisin olla purjehduksessa mukana jatkossakin.

Laser Radialin olympiakultaa vei kiinalainen Lijia Xu. Hopealle purjehti hollantilainen Marit Bouwmeester ja pronssille belgialainen Evi van Acker.

Miesten Laser Standardeissa kultaa vei australialainen Tom Slingsby näytöstyyliin. Eroa hopealle yltäneeseen Kyproksen Pavlos Kontidesiin tuli peräti 16 pistettä. Pronssia otti Ruotsin Rasmus Myrgren.

Lindgreneillä edelleen vaikeuksia

Maanantain kisapäivä oli hankala 470-luokassa purjehtiville Joonas ja Niklas Lindgrenille. Päivän lähdöissä veljekset olivat 26:s ja 21:s. Yhteispisteissä he ovat 21:s. Heillä on huomenna viimeinen kilpailupäivä.

– Olemme aika hämillämme, emmekä tiedä, mikä tässä oikein on. Meillä on kulkenut koko kauden muuten hyvin. Fiilis on aika surkea, mutta ei auta muu kuin lähteä taistelemaan, Joonas Lindgren kommentoi.

Tiistain ohjelma

Huomenna Suomen Tuuli Petäjä taistelee RS:X-luokan mitalilähdössä ja Match race -naiset Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff aloittavat puolivälieränsä Yhdysvaltoja vastaan. Match race on ohjelmassa noin kello 17.

EBU:n televisiointilistalla ovat suomalaisluokista tiistaina klo 13 alkaen sekä Match Race että RS:X.

Tuuli Petäjän mitalitaisto nähdään Yle Fem -kanavalla alkaen klo 16 (kaikki ajat Suomen aikaa).

Mitalipurjehdukset

RS:X-luokan mitalipurjehdukset ovat 7.8., miesten 470-luokan ja 49erien 8.8. ja parikilpailun 11.8.

Seuraa suorana

Yle Urheilun suorat lähetykset netissä

EBU:n suorat lähetykset (valitse 12)

Olympialaisten purjehdussivu

Lisätietoja

Teksti: Jussi Pekkarinen
Kuva: Pepe Korteniemi/SPV

Lue myös nämä

X